Дуо „Арденца“ ви канят на концерта „Носталгично и Романтично“ на 25 май от 19 ч. в Камерна зала „България“

На 25 май от 19 ч. в Камерна зала „България“ софийската публика отново ще може да се наслади на инструменталното майсторство на Дуо „Арденца“ – Галина Койчев-Мирчева – цигулка, и Даниела Дикова – пиано. Концертът със заглавие „Носталгично и Романтично“ ще представи произведенията, част от новия албум на дуото, който се очаква да излезе всеки момент. По този начин публиката на Международен фестивал „Софийски музикални седмици“ ще получи ексклузивния шанс първа да чуе изпълненията на дуото, още преди компактдискът да е достъпен на пазара. Както винаги слушателите няма да останат разочаровани от разнообразната програма, включваща композитори от  България (Панчо Владигеров, Александър Райчев, Георги Арнаудов, Ценко Минкин), цяла Европа (Йозеф Сук, Йохан Свендсен, Сибелиус, Елгар, Рахманинов-Хайфец) и Америка (Ейми Бийч и Гершуин-Хайфец).

 

Галина Койчев-Мирчева и Даниела Дикова са познати на родната публика и като част от Трио „Арденца“, където участват заедно с челиста Константин Евтимов. Дейността на съставите се допълва и от активната работа на Фондация „Арденца“, която организира конкурсите за непрофесионалисти Vivapiano, Vivakordeon и Vivavoce, а от миналата година заработи и Арт център „Арденца“ в село Герман.

 

Международен фестивал „Софийски музикални седмици“ се провежда под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев и е част от Календара на културните събития на Столичната община през 2022 г. Съорганизатори на събитието са Министерството на културата, Столична община,  Софийска филхармония, Национален дворец на културата. Тази година инициативата се осъществява и с подкрепата на Национален фонд култура.

 

Повече за програмата на фестивала: www.sofiaweeks.com

https://www.sofiaweeks.com/programa/%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be-%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be/

За билети тук:

https://www.facebook.com/events/737795277252712