Заключителен симфоничен концерт на 27.01.23. Заповядайте в Русе!

В симфоничен концерт, дирижиран от студенти на проф. Иван Василевски на 27 януари – рождената дата на В. А. Моцарт, русенци ще имат възможност да чуят една богата и много интересна програма!

В петък от 19 часа в зала Филхармония ще прозвучат три увертюри – Бетовеновата  “Фиделио”, опус 72 , тази на Вебер от операта “Вълшебният стрелец” и още увертюра “Манфред”, опус 115 на Шуман. Ще бъде представена и Първа симфония, опус 68, до-минор на Брамс.

Оркестърът на Държавна опера-Русе е един от малкото оперни оркестри в страната, които имат амбицията и успешно поддържат стандартите на филхармоничен състав, който редовно излиза на концертния подиум с разнообразни и нелеки симфонични програми. Държавна опера-Русе ревниво пази марката и традициите на блестящата в миналото Русенска филхармония. Тази историческа обусловеност привлича най-добрите педагози от цял свят, които биха искали техните студенти да опознаят строгите изпълнителски и интерпретационни изисквания с подкрепата и в творческата среда на русенските инструменталисти. Поради натоварения график на Оркестъра на Русенската опера не всички получават възможността и привилегията да работят с русенските класически музиканти. Проф. Василевски от Академията за изящни изкуства в Цюрих е от малцината, които имат честта да преподават на своите възпитаници в Русе и да ги представят в програмата на заключителния концерт на русенска сцена!

Студентите в диригентския курс на проф. Василевски са Пьотр Косчик – Полша, Хе Ри Ким – Южна Корея, Флурин Рюедлингер, Бенямин Цвик и Бруно Щефен – Швейцария, Ерос Хака – Испания, Илона Вулгари – Украйна.

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com