Игрален филм за „Бийтълс“ ще се снима в Аляска

Пресъздава любовта на момиче към Джордж Харисън

Щерката на Ума Търман и Итън Хоук влиза в главната роля

Причината за написването на сценария за новия игрален филм за “Бийтълс” – “Revolver”, е малко известна история от живота на Ливърпулската четворка, пише британският вестник “Daily Mail”. На 27 юни 1966 г. самолет, превозващ музикантите, аварийно каца в Анкоридж, Аляска поради тайфун. И “Бийтълс” трябва да останат в този град поради лошо време. След тази случка в Аляска групата издава поредния си успешен албум – “Revolver”.

Главните герои във филма обаче няма да са самите музиканти, а една гимназистка на име Джейн. Момичето е страстно влюбено в Джордж Харисън и мечтае той да е нейният първи мъж в живота. И докато музикантите общуват с жителите на града, ходят по улиците, вечерят в заведения и раздават автографи, Джейн активно се опитва да привлече вниманието на спокойния и уравновесен Джордж, който няма намерение да влиза във връзки, дори краткотрайни. Но Джейн не се обезсърчава и търси нови начини да привлече вниманието на китариста на “The Beatles”.

Филмът ще е направен с чувство за хумор, ще пресъздаде атмосфера от 60-те години и, както се очаква, в него ще звучи много страхотна музика (ако всички проблеми с авторските права могат да бъдат решени). Като жанр “Revolver” ще е романтична комедия.

Ясен е и творческият екип. Режисьор ще е Андрю Стантън, а главната героиня ще бъде изиграна от дъщерята на Ума Търман и Итън Хоук – Мая Хоук, като неин екранен баща ще е самият Итън Хоук. Все още не се знае кои актьори ще играят ролите на “Бийтълс” и кога филмът ще излезе на екран.

Главната актриса във филма Мая Хоук има опит пред камерата. Името ѝ се появи в полезрението на медиите, след като тя се появи като Робин в трети сезон на хитовия сериал на Netflix “Странни неща”. Първата ѝ роля е на Джо Марч в адаптацията на ВВС по “Малки жени” на Луиза Мей Олкът. Последната – на Линда Касабян във филма на Тарантино “Имало едно време в Холивуд”. Тя е доста наясно с творчеството на режисьора, тъй като майка ѝ Ума Търман е една от неговите музи.

Източник