Изложба събира Георги Баев, Живко Иванов и Добрин Вътев

По традиция и тази година Община Бургас ще почете големия майстор на четката Георги Баев с интригуваща изложба. Експозицията носи заглавието “Поколения” и ще покаже свързаността, гледната точка и интерпретациите на трима именити творци – Георги Баев, Живко Иванов и Добрин Вътев, съобщи БНР. Изложбата ще бъде открита на 16 ноември в зала “Коджакафалията” на КЦ “Морско казино” в Бургас, където ще остане до края на декември.

Ценителите на изкуството ще имат възможност да се докоснат до произведения на Баев от последните три десетилетия на творчеството му. Самият Живко Иванов е бил сред най-близките съратници на утвърдения художник. Заедно с Кольо Кехайов са едни от първите, притекли се на помощ в опожареното ателие на Баев през 1983 г. По това време самият Баев обявява Живко Иванов за свой наследник. В изложбата “Поколения” Иванов ще направи своеобразен разказ на своите търсения през годините. На място ще бъдат експонирани картини, маслена живопис, които майсторът доработва и към този момент. Десетте интересни скулптури на Добрин Вътев ще създават непреходна симбиоза с творбите на Баев и Иванов.

Тази година Живко Иванов спечели голямата награда за живопис в бургаското биенале “Приятели на морето” и наградата за акварел на името на Ненчо Токмакчиев.