Концерт с творби на Вагнер в Софийската опера

Софийската опера предлага на своята публика концерт, чиято програма е вълнуваща среща отблизо с българските вагнерови певци, които бяха главни герои в пътуването в света на оперния театър на Рихард Вагнер. Драматургията на програмата предлага различен градус от внушения с поредица от избраните изпълнения. Пътуването, умело подбрано, ни води в света на Рихард Вагнер. Започва с “Валкюра”, продължава със “Зигфрид”, “Летящият холандец”, “Лоенгрин”, “Тристан и Изолда”, “Танхойзер”, за да завърши със “Залезът на боговете”.

Мартин Илиев, Радостина Николаева, Бисер Георгиев, Цветана Бандаловска, Мариана Цветкова, Костадин Андреев, Силвана Пръвчева- всеки от тези артисти е представител на българското поколение вагнерови певци. Те са имали възможността във времето не само да се утвърдят в този толкова труден репертоар, но и да опознаят вагнеровия оперен театър – преимущество, което имат малцина. Техен партньор в концерта е пианистката Йоланта Смолянова, която е неделима част от извървения път на първия ни оперен театър с Рихард Вагнер.

Концертът, посветен на композитора, е на 14 ноември от 11 ч. на малката сцена. Вратите на Софийската опера отново са гостоприемно отворени при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания за запазване здравето на артистите и своята публика.

 

 

 

 

 

 

 

Източник