Музеят на хумора и сатирата ви кани на две събития: съпътстващата програма на 25. Биенале на хумора и сатирата в изкуството

И през тази седмица продължават събитията от съпътстващата програма на 25. Биенале на хумора и сатирата в изкуството. Този път те са в колаборация с партньорите на Музея на хумора и сатирата от Българското дружество за защита на птиците, Българска фондация Биоразнообразие и Узана Поляна Фест.

На 22 юли, петък, от 11:00 часа предстои градска обиколка за наблюдение на птици в централната част на Габрово с експерт от Българско дружество за защита на птиците (по поречието на реката). Ще бъдат наблюдавани птици, за някои от които повечето от нас дори не са подозирали, че обитават центъра на Габрово. Препоръчително е участниците да носят бинокли, ако имат възможност. Началото на събитието е в 11:00 часа със сборен пункт пред Музея на хумора и сатирата, след което ще продължи към централната градска част – там където река Синкевица се влива в река Янтра, като самото наблюдение ще продължи около 2 часа.

От 22 до 24 юли Музеят на хумора и сатирата отново ще гостува на Узана поляна фест. Гостите на фестивала ще могат да си вземат за спомен традиционни и нетрадиционни габровски сувенири, както и специалната серия от 25. Габровско биенале от изнесения музеен магазин.

На 23 юли от 15:00 до 16:00 часа екип от Музея ще гостува в младежката зона с настолната игра Terra Futura. В нея Българска фондация Биоразнообразие и проект Climate Game On повдигат въпроса за климата и бъдещето на планетата. Играта провокира размисъл по темите за природните ресурси и околната среда, производството и консумацията, на разбираем за младежка аудитория език.

До края на септември освен трите изложби в Музея на хумора и сатирата – журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, Биеналето ще продължи да представя паралелна програма от събития (в и извън Музея).

Не пропускайте да я следите на:

biennial.humorhouse.bg/bg

facebook.com/GabrovoBiennial/

facebook.com/humorhouse.bg/