Наближава концертът, посветен на творчеството на Александър Бръзицов – “Прошепнати мечти”

Орлин Павлов и Влади Михайлов са сред специалните гости

 

На 21 май от 19.30 ч. в Концертен комплекс “България” ще погледнем към наследството на композитора Александър Бръзицов от нов ъгъл и в търсене на свеж прочит. Магнетичният и невероятно даровит Орлин Павлов ще изпълни “Да започнем отначало”, която неотдавна записа в дует с Орлин Горанов в саундтрака към филма “Завръщане 2”. Многоликият талант Влади Михайлов ще е кавалерът до джаз вокала Марина Драгомирецкая в песента “Докато питаш” и до младия творец Елеонора Лонтова в емблематичния дует “Думите отлитат”. На сцената ще се качат също двукратният носител на Икар за “Златен глас” Симеон Владов, джаз певицата Весела Морова, талантливият вокалист и радио водещ Петър Петров и млади артисти от Училище за певци “D Stars” — Виктория Филипова, Неда Кралева, Теа Николова, Зорница Лонтова и Кристина Кръстева. Специално сформиран оркестър от фестивален тип с диригент Славил Димитров и едни от водещите имена на българската джаз сцена Тодор Бакърджиев, Даниеле Феббо, Атанас Попов и други, ще партнират на изпълнителите. Водещ на събитието е Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM радио.

 

Концертът “Прошепнати мечти” е своеобразен поклон пред творчеството на незабравимия български композитор Александър Бръзицов, направен през нов свеж  поглед на дебютиращи и утвърдени музиканти на прага на осемдесетата година от неговото рождение. Александър Бръзицов оставя следа в историята на българската симфонична, оперна, театрална, поп и джаз музика. Той е автор на едни от най-популярните песни на българската сцена – “Прошепнати мечти”, “По никое време”, “Пътища обратни” и много други. Песните му могат да бъдат чути в редица български филми и са изпълнявани от едни от най-големите имена в българската популярна музика.

 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата, генералния спонсор MFG Foundation, AYA Estate Vinyards и Ролпласт. Медиен партньор на събитието е Jazz FM радио.

 

Билети за концерта на 21 май в концертен комплекс “България” могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата на комплекса.