„Национален бизнес форум 2017” провокира родния бизнес и Европредседателството

Национален бизнес форум 2017” ще провокира родния бизнес и българското Европредседателство като търси допирните им точки. Бизнес събитието на годината събира представители на ЕК, на ЕП, на българското правителство, посланици, местни и европейски бизнес организации и търговски камари. На 16 ноември 2017 г. в хотел „Хилтън” те ще дискутират върху “Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”.

Председателството като ключов етап в сближаването на народите, икономиките и политиките на Балканите, насърчаването на предприемачеството, банковото и трансграничното банково финансиране, алтернативните източници на финансиране, единният европейски и единният цифров пазар, както и достъпът до квалифицирана работна ръка, са само част от темите на конференцията.

Събитието се организира от Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес –  Обединени бизнес клубове (ОБК) със специалната подкрепа на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерството на икономиката.”Целта на форума е да чуе гласа и на представителите на малкия и средния бизнес, и на европейския елит, и на българския, така че всички заедно да очертаем ефективни общи бизнес политики”, заяви Веселин Халачев, председател на ОБК.  Той издаде в аванс, че министър Лиляна Павлова вече е потвърдила присъствието си на събитието.

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел ще направи специално обръщение към участниците във форума. Мария Габриел категорично заявява своята съпричастност и ангажираност към проблемите на бизнеса у нас и необходимостта от популяризирането на добри практики в навечерието на българското Европредседателство.