„Национален бизнес форум 2017” провокира родния бизнес и Европредседателството

Бизнес събитието на годината събира в София представители на ЕК, на ЕП, на българското правителство, посланици, местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

 „Национален бизнес форум 2017” ще провокира родния бизнес и българското Европредседателство като търси допирните им точки. Бизнес събитието на годината събира представители на ЕК, на ЕП, на българското правителство, посланици, местни и европейски бизнес организации и търговски камари. На 16 ноември 2017 г. в хотел „Хилтън” те ще дискутират върху “Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”.

Председателство като ключов етап в сближаването на народите, икономиките и политиките на Балканите, насърчаването на предприемачеството, банковото и трансграничното банково финансиране, алтернативните източници на финансиране, единният европейски и единният цифров пазар, както и достъпът до квалифицирана работна ръка, са само част от темите на конференцията.

Събитието се организира от Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес –  Обединени бизнес клубове (ОБК) със специалната подкрепа на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерството на икономиката.”Целта на форума е да чуе гласа и на представителите на малкия и средния бизнес, и на европейския елит, и на българския, така че всички заедно да очертаем ефективни общи бизнес политики”, заяви Веселин Халачев, председател на ОБК.  Той издаде в аванс, че министър Лиляна Павлова вече е потвърдила присъствието си на събитието.

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел ще направи специално обръщение към участниците във форума. Мария Габриел категорично заявява своята съпричастност и ангажираност към проблемите на бизнеса у нас и необходимостта от популяризирането на добри практики в навечерието на българското Европредседателство.

Най-голямото и най-очакваното бизнес събитие на 2017 година – „Национален бизнес форум”, организиран от ОБК, вече получи десетки поздравителни адреси от европеойските лидери. Сред тях са председателят на Европейската комисия –Жан Клод Юнкер; първият зам.-председател, отговарящ за доброто законотворчество, междуинституционалните отношения, върховенството на закона и Хартата на основните права – Франс Тимерманс ;  зам.-председателят, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността – Юрки Катайнен; зам.-председателят  за цифровия единен пазар – Андрус Ансип; европейският комисар по въпросите на търговията – Сисилия Милмстрьом; както и комисарите – Мариан Тейсен, по въпросите за заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност, и Корина Крецу – по регионалната политика.

 

Повече информация за събитието може да намерите на сайта на ОБК www.ubclubs.eu  или на фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria.