НОВО! EVA и “Сива тишина”: свежа bossa nova от творческия тандем Ангел Симеонов – Росалин Наков

Неуморимият творчески тандем, състоящ се от поета Ангел Симеонов и композитора Росалин Наков, зарадва феновете на жанра bossa nova у нас с нова песен и оригинален клип. Росалин Наков не за първи път създава музика в този стил и я облича в минималистичен аранжимент – джаз китара, електронно пиано и акордеон, за да извлече на преден план текста и гласа на изпълнителката.

Сред магнетичните морски гледки на Арт комплекс „Анел”, пред разбиващите се на прибоя вълни, сред исполински скулптури и екзотична растителност, сред горска романтика се появява нимфата Ева Георгиева-EVA. Тя  разказва една уж мрачна история, озаглавена „Сива тишина”. Но великолепните пейзажи, интимните сцени в шикозния хотел, както и камерното звучене на мелодичната линия ни подсказват, че „сивото” е само фон на една предстояща любов. Поезията е навсякъде около нас, но само родèн поет притежава сетивата, с които рисува как „звездите избеляха с изплакани в дъжда очи”.

Вижте клипа, вникнете в теста и ще разберете, че и дъждовното море е красиво в своята самота, когато мечтите за любов не спят… Дори когато любимият си е отишъл.

СИВА ТИШИНА

Стихове: Ангел Симеонов

Отиде си… и заваля.

Дъждът събуди тишината

сива над морето сиво.

А беше ясна и добра

нощта, която си отиде –

със ясни приказни звезди,

родени сякаш във мечтите.

 

Отиде си… и самота.

И бледолунна синева

потъна с гаснещи лъчи

сред смълчаните води.

И звездите избеляха

с изплакани в дъжда очи…

 

Пр.: Остана утрото мъгливо

и тази сива тишина,

толкоз скръбна и сънлива,

притихнала в прибоя на брега.