Още повече джаз под звездите

Банско джаз фест вече е факт. С още по-повече обещаващи имена в програмата!

Лято е. Време за почивка, разпускане, изоставяне на така любимия ни, но вече невъзможен за дишане град. Танци сред природата, нови запознанства, усмивки… И тази година магията на  “Международен джаз фест Банско” се случи с пълна сила, за да ни предложи още по-разнообразна сцена с повече от интересни музиканти от коля ли не точка на света. Те ни раздвижиха под ритмите на фънк, соул и джаз, блус, буги – вуги, за да усетим за пореден път какво е да бъдеш част от вълнуващата се публика и направо да си умираш от удоволствие. За да забравим за ежедневното и да се отдадем на музика под звездите.

Екипът на Sofiapress присъства на откриването на феста, който се случи миналата събота, на 4-ти август, за да бъде изненадан от ескпресивния, чувствен глас на италианския джаз вокал Киара Панкалди и фънк групата от България “Dirty Purchase”.

Киара притежава един от най-прекрасните гласове в съвременния джаз в Италия, а и не само. Стилът й се отличава с безупречна техника, който се разстила в чувствен и енергичен ритъм. Независимо дали ще експериментира с боса нова, бибоп, балада или суинг, тя пречупва звученето през собствената си интерпретация. И те грабва с убедителност и дълбочина! А как само наелектризира сцената, когато импровизира! Киара Панкалди със сигурност прави своята заявка да бъде едно от водещите имена в европейския джаз и ние очакваме много от нея в бъдеще!

Киара Панкалди

След джазовите импровизации на италианката ни завладява свежото фънк звучене на  “Dirty Purchase”. Те са добре познато име от клубния столичен живот и емблематични за сцената на Swingin Hall. Групата с вокали Амалия Ненова и Емил Минчев заби в рамките на около час, през който публиката се отдаде на безпогрешните им фънк ритми. С над двадесетгодишен опит, бандата, чийто основател е Христослав Галилеев-Гальо за пореден път доказва, че родната сцена може да предложи много в жанра!

“Dirty Purchase”

Джаз фестивалът в Банско се утвърди като едно от най-значимите културни събития в страната. Той успява да събере музиканти от почти всички направления в жанра, обещаващо нови и наложили се имена. До края на събитието, което ще бъде тази седмица, на 11-ти август на големите и камерни сцени, както и в ресторантите и баровете в курорта от сутрин до вечер ще звучи само и единствено джаз. Какво по-хубаво от това да се насладиш на нежен блус на открито?