Русенската опера ще представи втория от поредицата концерти, посветени на 100 години от рождението на именития диригент Добрин Петков

На 6 март, понеделник, от 19 часа в зала “Европа” на Доходно здание, Русенската опера  ще представи втория от поредицата концерти, посветени на 100-годишнината от рождението на именития български диригент Добрин Петков – “Добрин Петков и Русе”!

Музикалното събитие е съставено изцяло от камерни творби.

Добрин Петков е един от създателите на Русенския държавен симфоничен оркестър, който през 1960 година се трансформира в Русенска филхармония.

Талантливият български диригент поставя професионалните основи и на Русенската народна опера. Днес Държавна опера-Русе обединява и съхранява традициите и високите творчески и изпълнителски стандарти на двата културни института, завещани от Добрин Петков.

В поредица от три камерни и два симфонични концерта, която започна неотдвна, Русенската опера с признателност отбелязва годишнината на великия диригент. Програмите на всеки един от концертите съдържат произведения, интерпретирани на концертната и оперната сцена от Добрин Петков.

В настоящия камерен концерт участва инструментален ансамбъл “Енигма” в състав:

Мила Иванова – цигулка

Клавдия Боровик – цигулка

Галина Косева – виола

Пламена Величкова – виолончело

Росица Симеонова – контрабас

Надежда Андреева – флейта

Здравко Саралиев – кларинет

Веселина Ботева – пиано

Събитието се провежда със специалното участие на солистите на Русенска опера – Даниела Караиванова – сопран и

Момчил Миланов – бас.

В програмата са включени произведения  от репертоара на  Добрин Петков.

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com