Суперпродукцията “Повярвай, за да видиш” с премиера в София

“Мисля, че духовността ще промени света”, споделя прочутата фотографка Габи Хербщайн. На 11 ноември от 18.30 ч. в Дома на киното, под шапката на фестивала “Sofia Biting Docs”, организиран от “Позор”, зрителите ще могат да видят премиерно суперпродукцията “Повярвай, за да видиш”. Хербщайн работи върху нея три години, а София е сред първите градове, в които ще бъде показана на голям екран.

От Корея до Сибир, от Индия до Мексико, от Гренландия до Малта, в търсене на еднаквото в различното и на това какво стои отвъд осезаемото, 12 духовни лидери ни запознават със своите практики в постигането на хармония между човека и природата.

Всеки от тях изповядва своята религия и е представител на различна култура някъде по света. Те са напълно непознати един за друг, изпълняват различни духовни церемонии, но са негласно свързани в мислите и обединени в посланието за любов. Изпълнени с мъдрост и смирение, те са мостът, който ни отвежда дълбоко навътре към себепознанието. Някои от тях са потомствени шамани, други са природни знахари, а трети просто ги наричат “баби”. Дори ритуалите им на моменти да изглеждат малко странни, следват ги милиони последователи и им се доверяват световни авторитети. Всичко, което казват, е толкова просто, но за да го разбереш, първо трябва да им повярваш.

 

Източник