Куклен град за децата на Сливен за Димитровден: „Куклен град – градът на детските мечти“

 

Когато институциите обединят усилия и посветят работата си на общността, заради която съществуват, се раждат добри практики, които могат да бъдат сочени за пример и следвани.

От десетилетия Община Сливен подпомага инициативите и партнира на Кукления театър в грижата му за най-младите жители на града. Благодарение на градивното сътрудничество, няколко поколения деца получиха равни възможности да формират представите, критичността и очакванията си към българската сценична и театрална култура. И ако „достъпността“ и „децентрализацията“ в изкуството са сред водещите приоритети на европейската проектна система в областта на изкуствата през последните години, то „Куклен град – градът на детските мечти“ от 2008 г. посреща свободно всяко дете – без оглед на неговата расова, религиозна или социална принадлежност.

Форумът тази година се посвещава на емблематичния и обединяващ общността празник – Димитровден.

Екипът на Държавен куклен театър – Сливен е нетърпелив и готов. На 25 октомври от 11:00 ч. в Градската градина, актьорите му ще отворят вратите на Кукления град пред мечтите на всяко малко и израснало дете.

Родители – доведете децата си, педагози – заповядайте с възпитаниците си, за тях са подготвени, много игри, подаръци и изненади!

 

Трупата на ДКТ – Сливен ще очаква публиката от която се вдъхновява, заради която твори и с която споделя вълнението си представление след представление и през ноември.