14 ФЕВРУАРИ – ЛЮБОВ И ВИНО, НО И С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

Анжела Димчева

По идея на Ангел Симеонов – собственик на Музей-галерия „Анел“ в София – на връх романтичния празник „Св. Валентин“ и традиционния „Трифон Зарезан“ беше организиран концерт на Кристина Димитрова и Орлин Горанов под надслов „Какво не бих ти дал…“. Събитието беше открито лично от Ангел Симеонов, който прочете стихотворението си „Какво не бих ти дал…“.

 

Присъстващите повече от 100 почитатели на този неостаряващ дует дойдоха тук не само да се насладят на изисканото меню и на техните хитове, но и бяха в ролята на дарители. Само преди седмица в залата на Музей-галерия „Анел“ беше открита изложбата „Тя, Жената“ с графики и живопис на изтъкнатите наши художници Николай Янакиев, Ивайло Мирчев, Вихрони Попнеделев, Валентин Старчев и Марко Марков. Именно картини от експозицията бяха закупени с благородна кауза – част от сумата да бъде предоставена на  „Детска неврохирургия“, УМПАЛСМ „Н. И. Пирогов“, за закупуване на микрохирургичен инструментариум. В залата присъстваха и благодариха на дарителите д-р Валентин Димитров – изпълнителен директор, и проф. д-р Николай Габровски – зам.-изпълнителен директор на „Н. И. Пирогов“. Сред най-щедрите дарители беше арх. Весела Мирянова – изпълнителен директор и мажоритарен собственик на строително-инвестиционната компания Артекс Инженеринг АД, която закупи три творби на Николай Янакиев.

„Стрелките се гонят“, „Аз и ти“, „Светът е за двама“, „Дихание“, „Да започнем отначало“, както и нови песни по стихове на Ангел Симеонов и музика на Росалин Наков накараха присъстващите да пеят и танцуват с чаровните изпълнители.

В тази симбиоза – музика, поезия, изобразително изкуство – се раждат високите стремежи изкуството и бизнесът да помагат за болните деца на България. Фонд за изкуство и култура „Ангел Симеонов“ ще продължи да работи в тази посока.