27 декември 2021 г.: Музей-галерия “Анел” представя Коледен концерт-изложба с участието на ВАСИЛ ПЕТРОВ и ЛЮБЕНА ФОКС

 

Фонд за изкуство и култура „Ангел Симеонов“

Представя

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ-ИЗЛОЖБА

ВАСИЛ ПЕТРОВ    и       ЛЮБЕНА ФОКС

и Джаз-трио                                                 класически реализъм – живопис

18:00 ч.:  Откриване на изложбата

19:00 ч.:  Начало на концерта

Със специалното участие на Мирослав Турийски, Кристиян Желев и Христо Минчев

27 декември 2021 г. ХОТЕЛ „АНЕЛ“

София, бул. „Тодор Александров“ №14  Тел. за резервации: +359 2 911 99 00

 

За концерта ще се продават куверти на цени от 60 лв. и 80 лв., които ще включват кетъринг и висок клас вино от изба 24/42. По време на събитието ще има кратко представяне на новата книга на Патриция Кирилова, която ще може да се закупи на място. На финала публиката ще има възможност да се включи в томбола.

Партньори:

Музей-галерия „Анел“, VIP Awards, 24/42 Estate Winery, NAO Design

Събитие във фейсбук:

https://www.facebook.com/events/339621697553858/?ref=newsfeed

За Коледния концерт на Васил Петров

Васил Петров

 

На 27 декември 2021 г. публиката ще се потопи в Коледни класики, изпълнени с вкус и свежест, с много топлина и повече суинг. Васил Петров представя едни от най-красивите Коледни песни от Американската и Европейската класика. Този своеобразен прочит на певеца ще бъде допълнен от авторски песни – репертоар, с който той отново разкрива умението си интелигентно да интерпретира класики в неговия разпознаваем и забележителен певчески стил. За първи път на живо ще представи авторски Коледни песни, както и нова песен по текст на Ангел Симеонов и композитора Росалин Наков.

Заедно с талантливите музиканти на родната джаз сцена – Мирослав Турийски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас), ще изпълни White Christmas, Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland и други; ще пресъздаде топлината и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Васил Петров е един от най-популярните джаз и поп изпълнители в България. Има богата колекция от записи и редица концерти с Биг Бенда на БНР и симфонични оркестри у нас и по света; лауреат е на множество награди. Петров притежава красив и богат тембър, дълбочина и невероятна вокална техника. Издал е 14 успешни джаз и поп албума и е носител на наградата от конкурса „Златен Орфей +“ за „Хит на годината“, също – „Певец на годината“, „Албум на годината“, както и много други. Някои музикални експерти с право определят Васил Петров с престижното прозвище „Българския Франк Синатра“. Frankenpost го нарича „изпълнител с невероятно сценично присъствие, с кадифен глас и изключителна  красота“, а немският вестник „Echo“ пише: „Не само с гласа и топлината на ласкателния си баритон, но също така и с гладкостта и хладността на външния му вид напомня на The Voice“.

 

 

 

 

 

 

 

За художничката Любена Фокс

Любена Фокс е родена през 1994 г. в София. През 2013 г. завършва Националното училище за изящни изкуства със специалност „Илюстрация“. Същата година продължава обучението си във Флоренция при маестро Джон Ейнджъл и Джеред Возники и през 2016 г. завършва Академията за класически изящни изкуства „Ейнджъл“. След това учи при Алесандро Дари, специализира и при маестро Роберто Ферри, смятан от експертите за съвременния Караваджо. Любена Фокс е част от интернационалното течение за възраждане на реализма. Картините ѝ изобразяват човешките емоции и използват предметната символика като изразно средство. Разбирането на Любена е, че изкуството е инструмент за постигане на по-дълбоко вникване в нас самите и нашите чувства, затова то трябва да е достъпно и понятно за публиката.

 

 

За винарната 24/42 Estate Winery

Историята на нашето вино започва през 2016 г. в сърцето на Тракийската низина, съхранила традициите за направа на вино от древни времена. Тук, край стария римски път Виа Милитарис, нашето грозде черпи история и зрее под нежните ласки на първите слънчеви лъчи, стелещи се над долината. Ние сме 24/42 Estate Winery!

Лозята ни са разположени на площ от 80 декара в Лозарски район Южен – Тракийска низина, в землището на с. Церово, а географските координати на терена (Longitude: 24.048344 / Latitude: 42.343155) дадоха името на винарната ни. Символът на логото ни е един мълчалив свидетел на тайнството на създаването на вино – самотното дърво, гордо изправено насред лозята ни. В този южен регион климатът е умереноконтинентален и, благодарение на Стара планина, е добре защитен от северните ветрове и с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район се отглеждат характерни червени сортове грозде като Мавруд, Мерло, Сира, Каберне Совиньон и други. Климатичните условия на района благоприятстват за създаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина. Характерът на произведените в този район вина се определя от аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и благоуханни треви.