Гледат на дивана като на най-добър приятел

Седем на всеки десет души вече гледат на любимия си диван като на новия си най-добър приятел, установи проучване на OnePoll, направено сред 2000 души. От началото на пандемията от коронавирус холът се превърна в училище, офис и дори фитнес за много семейства. Не е изненадващо, че меката мебел започна да се възприема не като удобство, а повече от необходимост. Според изследователите връзката с дивана е стигнала толкова далеч, че се възприема като неизменен “карантинен спътник”.

Данните от проучването разкриват, че средно човек прекарва 2 часа на ден, седнал на дивана си. От март насам това възлиза на над 448 часа, паркирани на удобната мебел.

Изследването сочи, че 61% използват дивана си като работен кът по време на пандемията. Респондентите казват, че това е основното място за писане и получаване на служебни имейли всеки ден. След като свършат работата, две трети от запитаните споделят, че идеалната им вечер включва прекарване на повече време на дивана. Близо 35% твърдят, че им харесва да останат в дома си, гледайки сериал, а 32% избират да почетат хубава книга.

Някои дивани се превръщат също в кухни и място за забавление, като 42 на сто прекарват вечерите си, поръчвайки си храна, а 35% играят настолни игри.

За много хора мебелите им са с тях през най-добрите и най-лошите времена от живота им. Някои от анкетираните не крият, че не могат да си представят друго място за намиране на утеха, освен дивана. 57% твърдят, че той присъства във всичките им важни спомени.

Обикновено нормалният диван издържа около 7 години, преди да дойде време за нов. Тъй като прекарваме толкова много време на меката мебел, важно е да инвестираме в такава, която е не само удобна и стилна, но и изработена от висококачествени материали и е проектирана да издържи на голямо натоварване, препоръчват експерти.

 

 

 

Източник