Големите хотели и великото изкуство си вървят ръка за ръка

От зашеметяваща архитектура и интериорен дизайн, до произведения на изкуството, които са почти еквивалентни на тези, открити в музеи, е възможно да имате истинско артистично преживяване по време на престоя си в някои от следните хотели. Представяме Ви 8 от най-добрите хотела в света за любители на изкуството.

Gramercy Park Hotel , Ню Йорк Сити
Разположен в квартал Манхатън, Ню Йорк Сити, хотел “Gramercy Park”  е известен със своите произведения на изкуството. Събираните в хотела творби са забележителни, благодарение на творбите на известни художници, сред които Анди Уорхол, Жан-Мишел Баскиа, Деймиън Хърст и Джулиан Шнабел.

 Първоначално построена през 1929 -1930 г., “Gramercy Park”  хотел е реновиран в началото на 2000-та година с помощта на Schnabel, който проектира интериора.

Ritz-Carlton Millenia, Сингапур
5-звездният хотел Ritz-Carlton Millenia, Сингапур  е луксозен хотел, който е разположен в един от най-оживените градове в Югоизточна Азия. Посетителите са приветствани в хотела със зашеметяващата тритонна скулптура на Франк Стела, “Cornucopia”.

Hotel Anel, София, България    
Не можем да пропуснем единствения хотел – галерия в България.
В Hotel Anel може да се насладите на над 800 картини и скулптури на известни български автори. С тази колекция хотелът се опитва да покаже симбиозата между изкуство и все променящото се общество. Това е място, където са представени красиви творби на изкуството, където се развива и съхранява артистичното наследство на България.

В хотел Анел присъстват творби на: Светлин Русев, Вежди Рашидов, проф. Валентин Старчев, Владимир Димитров – Майстора, Васил Стоилов, Генго Генков, Цвятко Цветков, Крум Дамянов, Димитър Казаков – Нерон, Павел Койчев, Атанас Яранов, Николай Янакиев, Величко Минеков и други.

Хотел Baur au Lac , Цюрих, Швейцария 
Изключителният хотел Baur au Lac в град Цюрих, се помещава в свой собствен парк. Той се отличава с живописна панорамна гледка към швейцарските Алпи и езерото Цюрих.

The James, Ню Йорк Сити
Разположен в квартал Сохо в Ню Йорк, The James е изцяло обвързан с изкуство и творчество. Всяка стая включва внимателно подбрана творба от местни и международни художници. The James  разполага с колекция, известна като “Corridor Arts Program ,  създадена специално за хотела от художника Матю Йенсен.

W South Beach, Маями Бийч, Флорида    
Идиличният W South Beach позволява на своите посетители да се потопят в произведения на изкуството. Гостите са посрещнати от голяма живопис на художника Jean-Michel Basquiat, която виси във фоайето ,а освен това е показана  работата на топ модерни художници като Анди Уорхол и Франсис Бейкън.

The Merrion, Дъблин, Ирландия   
Награденият The Merrion, Дъблин, предлага някои от най-престижните квартири в страната. Къщичките, превърнати в 5-звездния хотел The Merrion, са добре обзаведени с произведения, на някои от най-добрите ирландски художници. Колекцията на хотела, която е смятана за една от най-добрите в страната, включва изкуството на Натаниел Хоун, Пол Хенри, Майний Желет и Даниел Маклиз. Провеждат се редовно екскурзии водени от водач на Националната галерия.

The Cosmopolitan, Лас Вегас, Невада
Модерният и светъл хотел изобразява стенописи и произведения на изкуството в стаите. Преобразувани автомати за продажба на цигари, които са преименувани в „Art-o-mats“, предлагат малки, но достъпни произведения на изкуството.