“ЕНЕРГИЯ и ВЪЗХОД”. Премиера на Втора част от проекта за образователни видеа, посветени на критични теми в екологията „Енергия“

„Енергия и възход“ е втората видео-серия от поредицата “Енергия”, посветена на една от най-важните теми на нашето съвремие – екологията на оцеляването. В епизода ще видим кратък справочник за  справяне с наднормената консумация на енергия и съвети как да излезем от тази „изпържена ситуация“.

Видеото е поднесено в типичния за Камера Електроника саркастичен преглед на нашето ежедневие и извикано, с надеждата да бъде чуто от подрастващото население в страната ни.

В премиерното видео потреблението на енергия е представено като световна интрига в малка сапунена опера и ще ни запита как да не си опърлим веждите, докато си играем с огъня.

Има ли жокер за намаляване на потреблението на енергия  и съществува ли изобщо  вариант за справяне с проблема  –  ще видим във видеото.

Енергията, която ни  необходима,  за да съществуваме като цивилизация, непрекъснато нараства, източниците, които ползваме, за да си я набавим, неминуемо намаляват. Във вторият клип от поредицата Енергия се опитваме да променим прогнозата за енергийната ни развръзка. Имаме всички дадености да предопределим хода на историята в наша полза. Освен политическа воля. Която пък е променима. Няма лесни отговори, има правилни въпроси. Задаваме ги по спешност.

Консултанти по проекта са сдружение „За земята“.

Видеото е тук: ЕНЕРГИЯ И ВЪЗХОД

Първа част можете да видите тук: ЕНЕРГИЯ И ПАДЕНИЕ

Серията “Енергия” е част от проекта “Голяма работа” на Камера Електроника, посветен на основните критични теми в екологията и финансово подкрепен от Национален фонд Култура.

ЕНЕРГИЯ И ВЪЗХОД

идея и продукция

КАМЕРА ЕЛЕКТРОНИКА

с участието на

Троян Иванов

Елина Карастоянова

Будин Карастоянов

Тодор КРСТ

сценарий

Тодор Карастоянов

камера и монтаж

Боряна Пандова

музика

Тодор Карастоянов

звуково оформление

ТРОХИ

костюми и сценография

Мария Младенова

рисунки

Боряна Пандова

Midjourney

DALL – E

грим

Цветанка Христова

асистент

Иван Дончев

шрифтове

Ботьо Николчев / lettersoup

 

връзки с медиите

Михаела Люцканова

превод на английски

Христо Карастоянов

благодарности

Гергана Василева

Ева Вентова

партньори

За Земята

Музей „Дом на хумора и сатирата“

сп. ВИЖ!