Заповядайте в Русенската опера! Очаква ви светската творба от Йохан Себастиан Бах “КАНТАТА ЗА КАФЕТО”

Меломаните, които пропуснаха премиерата на светската творба от Йохан Себастиан Бах “КАНТАТА ЗА КАФЕТО”, ще могат да видят и чуят нейната сценична реализация отново на 19 октомври, сряда, от 19 часа във фоайето на Русенската опера!

Сред вихрения хаос от страсти, аромат на кафе и мускатово вино, розови мечти, изящни празнични костюми, напудрени перуки (също като перуката на Бах) и халби с бира, този път в ролята на Лизхен ще видим сопрано Любомира Серафимова!

Ето какво сподели броени дни преди дебюта си на сцената младата оперна надежда:

“На първо място искам да благодаря на господин Пламен Бейков – директор на Държавна опера Русе, за възможността да съм част от екипа на операта, както и на моя преподавател- Професор Нико Исаков, за подкрепата и гласуваното доверие.
Радвам се, че попаднах точно тук, защото целият екип е много топлосърдечен към нас – новите попълнения, и като тепърва прохождащи артисти знаем, че можем да научим много от всеки един от тях. Репетиционният процес преминава с лекота, защото всеки от нас работи в посока изграждане на образа и представянето му в най-добрата светлина. Нашият режисьор – господин Пламен Бейков, се вслушва и в нашите виждания за персонажите, което е чудесно , защото това за мен е правилният подход за екипна работа.
Пожелавам успех на всички колеги на предстоящия спектакъл, а вдъхновението и ентусиазмът да ги съпътства през целия настоящ сезон.”

Като строгият баща на Лизхен отново ще се превъплъти Стоян Стоянджов, а останалите персонажи ще бъдат представени от Теодор Петков, Преслава Великова и Иван Пенчев.

Билети на каса Опера и на
www.ruseopera.com