Иновативен онлайн форум запознава деца и родители с професиите на бъдещето

Иновативен онлайн форум запознава деца и родители с професиите на бъдещето

Събитието „Умни професии за умно бъдеще“ е на 22 януари и ще полуляризира инженерното поприще

Лектори са водещи мениджъри и експерти от Шнайдер Електрик, инфлуенсъри, психолози и журналисти

 Иновативен формат на кариерно събитие представят от Шнайдер Електрик България. Онлайн форумът „Умни професии за умно бъдеще” е семейно събитие, предназначено за деца между 1 и 4 клас и техните родители, за ученици в прогимназиалните класове и над 7 клас от профилираните училища, студенти, както и за инженери и преподаватели. Форумът ще бъде достъпен за гледане на живо на 22-ри януари, събота. Той е напълно безплатен с предварителна регистрация тук: към форума

Компанията, лидер в дигитализацията на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви плановете си да влага ежегодно част от маркетинговия си бюджет, както и постоянни усилия от страна на екипа си специално в популяризирането на инженерните професии у нас. Инициативата „Умни професии за умно бъдеще” е също част от дейностите по развитието на работодателската отговорност на Шнайдер Електрик.

„Дуалното обучение и работата на бизнеса с университетите са много важни елементи от развитието на професионалната среда и подготовката на младите за професиите на бъдещето“, посочва Елена Ватрачка, директор „Човешки ресурси“ в Шнайдер Електрик България. „Заедно с това ние искаме да запалваме интереса по технологичните дисциплини дори от по-ранна възраст и да позволим на младежите и на децата да надникнат в света на професионалистите, далеч преди да е дошло времето да се присъединят към него“, допълва тя.

В първия панел „Ново поколение – нови умения“ най-малките участници ще се срещнат с известни инфлуенсъри. Вторият панел е посветен на „Професиите на бъдещето. Какви искаме да бъдем или трябва да станем?“. В панела „Smart factory, smart buildings, smart future“ лидерите в индустрията от екипа на Шнайдер Електрик представят концепцията за фабриките, сградите и градовете на бъдещето и решенията на компанията в тези посоки. Четвъртият панел е озаглавен „Животът е работа или работата е живот?“. Той акцентира върху добри практики за балансиране между личен и професионален живот. По време на последния панел участниците могат да се включат и в две практически работилници: „Machine learning and artificial intelligence – real factory examples“ и „Какво да правим и какво да НЕ правим по време на интервю“.

Цялата програма на форума „Умни професии за умно бъдеще”, както и формата за регистрация може да видите тук.

 За Schneider Electric

Целта на Schneider е да даде възможност на всички да се възползват максимално от енергията и ресурсите на планетата за постигането на напредък и устойчивост за всички. Ние наричаме това Life Is On.

Нашата мисия е да бъдем вашият дигитален партньор за устойчивост и ефективност.

Ние управляваме дигиталната трансформация чрез интегриране на водещи в световен мащаб процеси и енергийни технологии, облачни платформи, контрол, софтуер и услуги през целия жизнен цикъл за осъществяването на интегрирано управление на компании, домове, сгради, центрове за данни, инфраструктура и промишлени сектори.

Ние сме най-локалната от глобалните компании. Поддръжник сме на отворените стандарти и екосистемите за партньорство, които приемат и се вдъхновяват от нашите споделени смислени цели и ценности за приобщаване и овластяване.

www.se.com