Кой е единственият начин да изгорим най-много калории за най-кратко време

Новата година е удобна възможност да започнете свежо и да оформите тялото си. За съжаление всеки ден през новата година има същия брой часове като дните на последната. Така че, ако имахте проблем с намирането на време през 2017 г., за да започнете тренировки, календарът на януари 2018 г. може също да не помогне.

Вместо да се опитвате да намерите повече време през 2018 г., можете да намерите по-добри начини да използвате това, което имате. Има много начини да изгорите калории в 30-минутна тренировка.

Но има само един начин, за който е научно доказано, че изгаря най-много калории в този период от време: високо интензивно интервално обучение или тренировки за HIIT.

HIIT тренировките включват кратки изблици на упражнения, които изискват както сърдечно, така и мускулно ангажиране, като подчертават запазването на сърдечната честота.

Тези тренировки са интензивни и безспорно болезнени, но си струват. 30-минутната тренировка на HIIT е по-ефективна, отколкото един час, прекаран в разходка или джогинг, които използва само някои от вашите мускулни сили. Физиологично, тренировките на HIIT свършват с изгарянето на повече калории, тъй като увеличават както сърдечно-съдовата система, така и различните мускулни групи.

Всички ние изгаряме калории с различни скорости и разбирането на основните научни принципи, които стоят зад процеса, могат да ви помогнет да решите какъв вид тренировка HIIT е за вас.