Красотата на океана през погледа на една австралийска художничка

Австралийската художничката Мария Антуанел, известна  като Антуанел, създава произведения с помощта смола, вдъхновени от непокътнатата Земя.

Съчетавайки вихрови цветове и намерени предмети, включително скъпоценни камъни и миди, абстрактните парчета предлагат изглед към океанския бряг, пише изданието mymodernmet. Способността на Антуанел да улови същността на водата е невероятна – чрез смесване и наслояване на цветове и текстури, тя имитира белите щрихи върху разтърсващите вълни, както и блестящите нюанси, които оформят океана – от целулиан до тюркоаз.

Работата на Антуанел чрез смола, освен, че е естетически приятно има и друга цел. Тя ги използва, за да “инициира разговори за важността на опазването на морската среда“, като свързва хората с красотата на плажовете и океанските резервати. Чрез включването на реални елементи в нейната живопис тя “подчертава колко ценна природна красота е за човечеството”, като “изтрива всяка следа от човешко присъствие, за да придаде усещането за напълно свободен и чист свят“. Това чувство е осезаемо в нейната работа. Само с един поглед, ние сме отведени до спокойствието на уединените локали.