На 3 февруари започва петото издание на Gabrovo Game Jam

На 3 февруари започва петото издание на Gabrovo Game Jam

В петък, 3 февруари, започва петото издание на Gabrovo Game Jam, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – Global Game Jam. За надпреварата се регистрираха близо 30 участника на различна възраст. По традиция ще има представители от Технически университет Габрово, ПМГ “Академик Иван Гюзелев”,  ПТГ “Д-р Никола Василиади”, както и по-големи любители на компютърните игри. За първи път се включват и ученици от 5 до 8 клас, участващи в курсовете по разработка на компютърни игри, в Училищна Телерик Академия.

Както всяка година, темата на хакатона ще бъде обявена в самото му начало – на 3 февруари в 17:00 часа. Оттам нататък отборите ще имат точно 48 часа да разработят своите игри до ниво прототип. Благодарение на спонсорите от FFW Bulgaria всеки един от екипите, класирани в топ 3, ще получи страхотна gaming периферия.

 

Точно преди официалния старт, макар и от разстояние, към участниците ще се обърнат двама експерти. Първи ще включим, с последни съвети директно от Италия, Мартин Русков – инициатор на Gabrovo Game Jam. Ще последва представяне на Next Level Gaming – инициатива за подкрепа на инди студиа, създаващи мобилни игри. В рамките на презентацията Хелиана Велинова, проектен мениджър на NLG, ще даде малко повече информация за възможностите, които организацията предоставя за млади и ентусиазирани създатели на игри.

 

Тук е мястото екипът на Музея и Gabrovo Game Jam да благодари на всички партньори, които ни подкрепиха:

На FFW за страхотните награди за победителите и подаръците за участниците.

На катедра КСТ на Техническия университет Габрово като популяризатор на джема.

Финансова подкрепа получихме и от:

Хотел Мак, в лицето на Деси Тодорова;

Светослав Матеев – управител на Сенстейт Технолоджис, компания в сферата на умните градове и Индустрия 4.0 с основна сфера на дейност – развитие на облачно базирани услуги за управление на интегриран хардуер и сензорни системи за мониторинг на околната среда и водите.

И както във всяко едно от предходните издания, за снимките се доверихме на приятеля на Музея –  Пламен Иларионов от Photoplace.Club.

 

Медийни  партньори:

Pixelmedia.bg

Teenews.eu

Teenportall.com

Kafene.bg