Ново на книжния пазар! „Изчезналата аптекарка” от Сара Пенър

Световен бестселър – поредица на издателство „Летера”

 Правило № 1 – никога не  причинявай зло на друга жена

В КРАЯ НА XVIII ВЕК тайна аптека, притулена в глуха лондонска уличка, привлича необичайна клиентела. Из целия град се шушука за загадъчна личност на име Нела, която предлага на жени в беда отлично замаскирани отрови, за да се защитят от мъжете насилници в живота им.

В мрачния свят на Нела внезапно се появява Елайза Фанинг – непокорно дванадесетгодишно момиче, което копнее да бъде посветено в тайните на аптекарката. Неочаквано разцъфналото приятелство между тях предизвиква буря от събития, които преобръщат живота им из основи.

В НАШИ ДНИ историчката Каролайн Парсуел прекарва в Лондон десетата годишнина от сватбата си сама, разтърсена от разкритието за изневярата на съпруга си. При една от своите разходки тя открива в тинята на Темза мистериозна стъкленица. Когато опитът ѝ да разнищи историята на своята находка я отвежда до неразкритите отпреди два века аптекарски убийства, животът ѝ се преплита с този на Нела и Елайза по съдбовен начин…

САРА ПЕНЪР завършва „Финанси“ в Университета в Канзас и работи в различни корпоративни финансови служби. Започва първата си книга през 2015 г., след онлайн курс по творческо писане. Член е на Дружеството за исторически романи и на Асоциацията на жените, автори на художествена литература. Живее със съпруга си и с миниатюрния си дакел в Сейнт Питърсбърг, Флорида.

 Сара Пенър убедително вплита съдбите на три героини от две епохи, разказвайки история за отрова, отмъщение и потайното съюзничество между жени, които си помагат в един суров свят, настроен срещу тях…
Смел, провокативен, завършен дебют.

 Меки корици

Цена:20.00 лв.

Стр.262