Проф. Андрей Чорбанов гони Ковид 19 с маската на лъжата

Георги Низамов пя в дует с Джина от Трамвай № 5 за ЧРД на Патриция Кирилова
 
Създателят на българската ваксина, която държавата ни отказа да подкрепи – проф. Андрей Чорбанов, се появи с венецианска маска срещу чума по време на Бала с маски, който  журналистката и пиар Патриция Кирилова организира за края на мерките срещу Ковид 19. Събитието съвпадна и с 10-ия юбилей от издаването на дебютната й “пророческа” книга “Да свалим маските”, както и с рождения й ден.
Над 100 гости, сред които бившият директор на Правителствена болница  доц.д-р  Радосвет Горнев, пеещият д-р и тв водещ  Христо Деянов, д-р Владимир Христов, звездата от “Като две капки вода” Георги Низамов, журналистката Светослава Рудолф, един от първите  завърнали се с дипломи от престижни английски университети – Явор Доков, който се превърна и в първата жертва на новата българска политика след инцидент на АМ Тракия през 2005 г., бившата зам-.министърка на туризма Надя Маринова, психологът Еленко Ангелов, легендите на родната сцена – Джина и Иван Иванови, Диана Дафова, дизайнерката Гергана Апостолова, която облича престижния конкурс “Мис България”, водещата на “Темида” Нина Никол, музикалният продуцент Емил Христов и други. 
“Маската, с която дойдох тази вечер е създадена  през XVI век от френския лекар Шарл де Лорме. Тя е носена от лекарите само по време на епидемия, а този клюн е  бил запълван с ароматни билки, които предпазвали от заразяване с чума.  Но маската има и друг смисъл – показва големия нос на лъжата. Епидемия имаше, имаше много болни и смъртни случаи, но хората бяха заплашвани с чували с трупове, което още повече влоши ситуацията и доведе до жертви от паника и страх”, каза пред гостите проф. Чорбанов. Той благодари на Патриция Кирилова и екипа й за благотворителната кампания в началото на 2021 г. за набиране на средства за българската ваксина, създадена в БАН и представена на международни форуми. “Благодарение на френския институт “Луи Пастьор”, който финансира проекта за ваксина при старта му и със средствата от дарения на българи от цял свят тази ваксина вече е факт и ще бъде наистина ефикасна и безвредна”, допълни проф. Чорбанов.
В разгара на вечерта на сцената на  пиано бар Cheers пяха легендите на българската естрада Джина Иванова и Диана Дафова, а Георги Низамов направи изненада за рожденичката и гостите с цяло шоу от песни и имитации. След това се качи на сцената с Джина Иванова и изпяха дебютния си дует.
“В книгата си Патриция Кирилова пределно ясно, пламенно, откровено и с болка споделя наблюденията и размислите си по тревожни проблеми от настоящето на България. Нейната задъхана проза, родена от възмущение, закономерен афект и богати изразни възможности, е намерила място не само в интернет пространството, участвайки в дебати по различни парливи теми от ежедневието ни, но стои добре и между кориците на класическото книжно тяло. Несъмнено школовката, получена от работата във в-к „Нощен труд”, си личи. Харесва ми пестеливостта на текстовете, способността с малко изречения да се каже каквото има за казване и да се приключи темата преди да се е раздула и размила”, посочва литературният критик Светла Дамяновска, председател на Литературен клуб “Христо Ботев”. 
“Какво се е променило 10 години по-късно? Оказа се, че днес всички сме с маски. Защо? Заради масовата психоза, наложена от политици и медии последните 2 години. Това ме вдъхнови да направя проучване и написах серия от статии в моя блог, които бяха четени от десетки хиляди българи в цял свят. Така преди година се роди и третата ми книга   “Ковид 19 или войната за душите ни”.  Още в началото на епидемията  загубих и моята майка – но не от вируса, а заради  ежедневните брифинги с военни униформи и чували с трупове.  За 10 години видяхме как отнеха на хората и душите им – останаха само маските им.  Сега подготвям нова книга с политически коментари в стил Радой Ралин – сатира и рими, както и мои публикации от последните 20 години, които показват, че и днес са актуални”, сподели Патриция.
През годините, като експерт по културно-историческо наследство на България, тя организира инициативи за опазване на културното и историческото ни наследство. Стана носител на престижни отличия за родолюбие и Будителски дух, връчени от Международната Организация на обединените българи.
След свалянето на маските програмата в пиано бар Cheers продължи с кубински ритми с невероятната Ире Васкес и Калин Вельов. Пиано барът разполага с ултра професионално озвучаване, перфектна акустика и безкомпромисен подбор на музикални изпълнения на живо на най-добрите изпълнители в България, сред които Васко Кръпката, Милена Славова, Калин Вельов и др.
 
Снимки: Пиано бар Cheers
Видео: ВИП Комюникейшън
Проф. Андрей Чорбанов за българската ваксина, която България отказа да подкрепи, с благодарност към екипа на Патриция Кирилова, организирал даригтелска кампания за ваксината. И за големия нос на лъжата – с истинската маска за епидемии – от Венеция. –  https://www.facebook.com/100039183757290/videos/pcb.660461318603321/1658921561122522
 Георги Низамов имитира звезди и депутати –  https://www.facebook.com/100039183757290/videos/a.659187032064083/307670334683438