Чудати примери за изкуство, които си струва да видите

Снимка: designyourway.net

По света има хора, които са решили да напуснат рамките на нормалното изкуство и да се пренесат в света на чудатостите, създавайки едни необикновени творби. Използвайки своя креативен ум и различни материали като пера, стъкло, станиол и други, те ни карат да ахнем от изумление, породено от мисълта какви неща е способно да роди човешкото въображение. А тези творения са нещо далечно от типичните представи за изкуство.

Насладете се и вие на тези причудливи форми на изкуството, подбрани от designyourway.net

Изкуство от пера

Кейт Макгвиър моделира пера от гълъби с огромно търпение, създавайки впечатляващи произведения на изкуството, които не само изглеждат добре, ами, бъдете сигурни, и са приятни на допир.


Снимки: designyourway.net

Вируси направени от стъкло

Люк Джерам е човек, който работи с вируси, без да е вирусолог. Той обича да показва на хората красотата на вирусите, като създава изящни стъклени скулптури с различни техни форми.


Снимки: designyourway.net

Човешки цветя

На Сесилия Уебър й се сторило интересно това да се създадат фигури на цветя от хора, които стоят на различни позиции. Наистина е очарователно това, че се е сетила за подобно нещо, като по-важното е, че е невероятно какво е постигнала.


Снимки: designyourway.net

Изкуство от кибритени клечки   

Всички сме ползвали кибритени клечки, но не с целта да творим изкуство с тях, а за други цели. Пей-Сан Нг обаче им е намерила друго приложение – далеч по-добро и красиво.


Снимки: designyourway.net

Изкуство от станиол

Интересната идея дошла на Доминик Уилкокс. Той поставил станиола върху стара гипсова отливка на лицето си и сътворил едно наистина необикновено изкуство.


Снимки: designyourway.net

Скулптури изработени от цветни моливи

Дженифър Маестре имала идея, която била малко опасна – да създава предмети с гвоздеи. Проблемът на тази идея било това, че гвоздеите били остри и опасни и че тя не успяла да получи различни форми, както и фактът, че можела да направи само ограничен брой фигури. Затова се спряла на варианта да използва цветни моливи. Можем да видим, че се е справила доста добре.


Снимки: designyourway.net

Изкуство върху ръце    

Гуидо Даниел се занимава с това необичайно изкуство от доста дълго време. Някои от неговите работи са били показвани в реклами. Освен с рисунките върху ръце е известен и с рисунки върху цели тела.  


Снимки: designyourway.net