Как се развива Bitcoin валутата и за какво може да я използваме?

Дигиталните валути със сигурност са били част от всекидневните преди няколко години. Криптовалутите бяха в своя сериозен апогей през последните няколко години, когато цената им надвишаваше сумата от 10 000 долара. Тогава можехме да срещнем сериозно количество критици, които смятаха, че тази еуфория ще мине, но и до днес тази опция съществува и продължава да държи значително стабилна цена.

Биткойнът по своя най-елементарен смисъл имат за цел да използват изчислителната мощност на всеки компютър, който се върже във въпросната мрежа и съответно в замяна на това, потребителят получава електронна валута. За разлика от всяка друга такава в света, която винаги може да се мултиплицира, количеството биткойни е ограничено и точно по тази причина цената им постоянно расте. Това, което трябва да знаем за нея е, че вече се приема в най-различни бизнеси и скоростта на разплащане е моментална.

Ако една нормална транзакция изискваше посредник като банка, която да обработи поръчката и да я изпрати до крайния потребител, при този вид дигитално разплащане няма да открием такива пречки. Какво приложение имат криптовалутите? Почти същото, каквото могат да имат и парите, а в следващите редове ще ви запознаем с някои от основните:

 

  1. На първо място можем да обърнем внимание на акциите. Все повече трейдъри по света с радост ще приемат заплащането в биткойни. Технологичният гигант Microsoft няма никакви проблеми с тази форма на разплащане и ще партнира с всеки, който иска да я използва. Отделно можем да открием и други големи имена на борсата, които приемат криптовалути като още една възможност на пазара.

 

  1. Всички познати електроуреди и дигитални устройства също могат да имат своята биткойн цена. Фирми като Overstok предлагат огромна база с продукти, които електронният портфейл може да закупи. Имайки предвид скоростта на финализиране на сделката, доставката значително изостава.

 

  1. Изненадващо или не, вече можем да открием и други онлайн платформи като Etsy, където този вид валута е просто формалност. Редица търговци в този вид мрежа са поставили тази опция. Обзавеждането на гардероба вече може да стане с помощта на по-мощен компютър.

 

  1. Ако има търговско звено, което до голяма степен подкрепя биткойните, това са букмейкърите. Експертите от Silentbet.com забелязват, че все повече букита приемат залози и изплащат залози в криптовалути. Това означава, че всяка печалба се отразява веднага в портфейла. Същото важи и за обслужването на сметката. Впрочем именно хазартната индустрия е основен почитател на на това нововъведение точно защото потребителите имат нужда от по-високи скорости.

 

  1. Някои комунални услуги, като кабелни доставчици – Dish Network, хотели и самолетни компании също са приятелски настроени с криптовалути, при това не само с биткойни, но и с другите разновидности. Популярният сайт WordPress, следван от Reddit вече имат активна система. Развлекателната индустрия на Microsoft в лицето на Xbox, както и тази на технологичния гигант Sony ще предложат игрови заглавия, които могат да се заплатят с дигиталния портфейл.

 

Не трябва да забравяме обаче една подробност. Създаването на тази система, както и включването ѝ в официален бизнес, изисква малко повече време, тестове и много високо ниво на сигурност. Въпреки положителните страни, не трябва да се изненадваме от факта, че някои големи марки остават консервативни и предпочитат утвърдената валута. Възможно е с времето да видим все повече фирми, които са готови да направят следващата стъпка, но след като знаем, че има дори барове с подобна система, можем да бъдем сигурни, че все повече производители и фирми, предлагащи услуги ще въведат тази иновация.