„Мистичните пътеки на България II“ – още от чудатите места по нашите земи

Журналистиката Ирена Григорова представя втората част на успешното си заглавие

 


 

Ирена Григорова

Само месец след излизането на книгата за Вълчан войвода „Скитник в мрака“, Ирена Григорова отвежда читателите си на поредното пътешествие из лековити и чудотворни места. В „Мистичните пътеки на България II“, публикувана от „Апостроф“, авторката разказва за още 43 по-интересни и загадъчни обекта, някои от които известни, а други съвсем непознати. Премиерата на изданието ще се състои на 12 април от 18:30 ч. в Книжен център „Гринуич“.

Във втората книга от поредицата Григорова представя църкви, манастири и скални светилища, които остават отпечатък върху всеки, който ги посети. Тези места действат различно на всеки човек, но силата им е неоспорима. Това доказват и историите на хората, изпитали мощта им, които авторката разказва.

Журналистката търси отговори на въпроси като: Възможно ли е при мегалитните светилища наистина да има магнитни аномалии и висока енергия? И как предците ни са ги засичали? Оказва се, че академичните текстове имат научно обяснение и то е съвсем реално.

Белинташ, изворът Светата вода, Скалите над Приморско, Устремският манастир, Никополският скален манастир, Кръстати камен в село Ветрен и за още много други чудати места говори Ирена Григорова във втората част от поредицата „Мистичните пътеки на България“. Авторката отново е изготвила карта, която обозначава местоположението на обектите и дава подробни инструкции как да се стигне до всеки от тях.

Защо водата на река Младежка е лековита само два месеца в годината? Какво се крие в неизследваното подземно светилище Гълъбарника? Гробници ли са тайнствените долмени, или нещо друго? Как войводите са лекували рани от куршуми? Отговорите се крият из страниците на „Мистичните пътеки на България II“.