На книжния пазар у нас: „Изкуството да четем мисли“ от шведски менталист и писател Хенрик Фексеус

На 10 март едно изключително любопитно и смело издание ще ни потопи в тайните на нашумелия шведски менталист и писател Хенрик Фексеус.

Изкуството да четем мисли“ (изд. “Колибри”, превод: Любомир Гиздов, 344 стр., цена: 24 лв.) запознава читателя с начините, по които може да долавя чувствата и противоречията в поведението, да открива кой с кого флиртува, кой прикрива мислите си или направо лъже. Заедно с това научаваме и как можем да „контролираме“ другия, да му влияем и да му „предаваме“ нашия начин на мислене. Винаги само за добро – за да го успокоим, за да му внушим кое поведение е по-подходящо за него. Авторът предупреждава, че не става дума за някаква магия или мистика или измама, и блестящо доказва твърдението си. Четенето на мисли се опира на редица психологически несловесни сигнали, на езика на тялото – стойка, промени в изражението, неволни движения, както и, разбира се, на съдържанието на думите ни и на начина ни на изразяване. Всичко това издава как човекът се чувства в момента и какви мисли му минават през главата.

Колкото до използваните методи, читателят научава как се създава рапὸрт, какво е сугестия, как пълноценно да използваме сетивата си, как „да пускаме котва“ и още много други ценни умения. При това съвсем приложими.

Роден през 1971 година, Хенрик Фексеус е популярен шведски менталист и писател, експерт по езика на тялото и невербалната комуникация. Завършил е философия, автор е на 7 книги по практическа психология, преведени на над 30 езика, както и на няколко романа. В съавторство с грандамата на скандинавската криминална литература Камила Лекберг той създава брилянтния трилър „BOX”, постигнал феноменален успех.