Цветно готвене с цветни уреди

Dolce & Gabbana превръща обикновените кухненски уреди в произведения на изкуството с цжетни мотиви. Серията кухненски уреди са вдъхновени от Сицилия.

Толкова сме свикнали с неръждаемата стомана, белите или черни уреди, че сякаш това са единствените  ни възможности, когато става въпрос за обзавеждане на кухнята. Уредите на Smeg обаче правят готвенето по-цветно благодарение на неотдавнашното им сътрудничество с Dolce & Gabbana. Известната модна марка е създала линия наречена Сицилия е любовта ми, която включва диапазони, хладилници и различни малки уреди, облечени в прекрасни средиземноморски мотиви (като златни лимони и лилави смокини например), както и изображения, отнасящи се до сицилианските традиции като куклен театър.


Уредите са вдъхновени от естетиката на 1950 г., която се оказва вечна. Това е най-очевидно в стила на хладилника и луковичния силует на тостера. Тяхната повърхностна декорация е подобна на реколтите на Италия с геометрични и флорални мотиви; разведени от техния оригинален контекст, но те носят нова гледна точка към нещата, които използваме всеки ден.
Приспособяването на вашата кухня в тези цветни уреди, обаче, ще ви струва доста. По-малките устройства – тостер, чайник, сокоизстисквачка, кафемашина и ръчен миксер  започват от 600 долара. Хладилните камери, които са илюстрирани с различни мотиви, са по-голяма инвестиция на всяка 50 000 долара. 

mymodernmet.com