Да излекуваме душите си с хапчетата на Аменун Женева

„Вземи моето хапче“ е серия от плакати, обръщащи внимание на елементи, лекуващи душата и тялото, забравени от хората. В тях се набляга на връзката на човека, природата и изкуството. „Моите хапчета“ се приемат от много хора като даденост, а всъщност ако обръщате достатъчно внимание, когато ги консумирате, бихте могли съзнателно да излекувате умовете и душата си. Най-старото хапче ще остане Красотата,, следвана от Любов, Секс, Фантазия, Музика,, Литература, Цвят, Вкус.
 
Изложбата “Вземи моето хапче”, която може да разгледате от 14 юни в галерия “Ракурси” е резултат от идеята Аменун Женева и визуалното оформление на Стефан Чинов,.
 
“Вярвам, че взимайки хапчетата ми, човек би пулсирал, силно здрав в светоусещането си. Всъщност, първоначално хапчетата са представлявали елементи извличани от природата и изкуството.” – Аменун има за цел да насочи вниманието отвъд химията и изкуствените методи за лечение и да припомни естествените източници, дадени от природата.
 
Едно от хапчетата, които ви предлага Аменун, е сънят. който увеличава продуктивността и намалява възпаленията. Лишаването от него е по-опасно от лишаването от храна, а ние сме единствените живи същества, които го отлагаме съзнателно.
 
За да придобие концепцията визуален изглед, тя обединява усилията си с Стефан Чинов – графичен дизайнер, типограф, график. Той е изградил цялата типография по плакатите, подчертавайки чрез различни шрифтове и фрази функцията на хапчето.
 
Завършващ елемент на проекта ще бъдат китарата на Ража, виолончелото на Иляна, които ще допълнят картината със звук.