Да нарисуваш миризмата на човешкото тяло

Художникът от Сеул, Южна Корея Уан Джин Гим илюстрира формата и жеста на човешкото тяло, като използва сложни слоеве цветове и драматично осветление.

Той добавя интрига към пози, които се считат за традиционни. Постига това чрез добавяне на абстрактни линии и измивания с акварел, които интегрират отделните части на тялото в по-голямо зрително поле. ,,Интересувам се от изразяване на телесната температура и миризмата на кожата и изследвам връзката между цвета и енергията за моята работа…”, описва Уан Гим за Trending All Day. “Към момента обикновено използвам маслени пастели и цветни моливи. И при  двете  има ограничени цветове, така че трябва да ги припокрия, за да създам цвят, който ми харесва. Дори ако не мога да изразя цвета, който възнамерявам да направя, аз съм доволен от изключителния ефект, който идва от несъвършенството.” 

  Гим завършва анимация в Националния университе по изкуства в Южна Корея, но спира да се занимава с  това, защото чувства, че не се вписва в тази среда, споделя той пред Artospective.

След това се изявява като режисьор на свободна практика  и разбира, че копнежът му е да върши работа, която започва от него самия, а не от другите. За радост копнежът му го довежда до работната среда,  в която сега твори.   

Младият артист обикновено рисува голи тела. Очарован от картините на Лусиян Фройд ( внук на Зигмунд Фройд), той  се посвещава основно на изразяването на абстрактните криви на човешкото тяло и на безкрайния цвят на плътта. Ето защо не веднъж казва, че в картините на своя кумир ,,усеща миризми на плът.”  През последните години идеята на Уан Джин Гим се разширява до концептуална и метафизическа работа. ,,Точката, която разглеждам, когато планирам работата си, е да изразя духовното измерение, което съществува извън повърхността на кожата”, разказва той пред Artospective.

 

http://www.thisiscolossal.com

Мариела Петкова