Междузвездни войни вдъхнови детско столче

Дизайнерът и строител Матю Регонини създадe за своя син един от най-интересните високи столове в историята. Вдъхновен от Междузвездни войни, този дървен стол е нещо, което дори възрастните желаят да имат. 

Понякога бебетата имат най-яките неща, които оставят възрастните да изпитват угризения на завист. Матю Регонини е направил нещо, с което да накара възрастните да пожелаят отново да са деца, като построява един от най-добрите високи столове, които някога сме виждали. Дизайнерът и строител изработва дървен висококачествен стол- имперският разузнавателен транспорт (AT-ST) от Междузвездни войни.

За неговия син, този дървен стол за хранене наподобява двупосочните крака на кораба, които понякога се наричат ​​”пилешки”. Във видеото, в което се показва процеса на изработка, Регонини ни дава да надникнем в направата на този нестандартен стол. Той започва с рязането на парчета шперплат с машина с централно програмно управление.  След което взема чук и длето, за да ги освободи един от друг. След това Регонини напасва  двете страни (всеки крак) като вертикален пъзел, като подрежда малките части един върху друг.

След изрязването на по-декоративните елементи външността на седалката е следващата. Бащата изрязва компонентите на мозайката и използва дървесни лепила и скоби, за да ги сглобява. Такъв е до голяма степен процеса и за краката.
Може да видите целия процес във  видеоклипа по-долу.

 

mymodernmet

Мариела Петкова