ДИМИТЪР ЖЕЛЕВ „10 НЕРАЗКАЗАНИ ИСТОРИИ ЗА СВЕТА“

Днес от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ д-р Димитър Желев ще представи първата си авторска книга „10 неразказани истории за света”. 

Димитър Желев е съосновател на Географ БГ. Преподавател е в Геолого-географския факултет на СУ “Свети Климент Охридски”. Чете лекции и ръководи семинарните занятия по дисциплините Природна география на България, Природна география на континентите, Природна география на Балканския полуостров, Биохимия и др. Автор е на учебници по география за средно и основно образование, научни и научнопопулярни статии.
През 2014г. заедно с д-р Евгения Сарафова основават Географ БГ- образователна пратформа, която популяризира науките за Земята.

Замисляли ли сте се, че в света все още има роби? Давали ли сте си сметка, че кулинарните капризи на едни благоденстващи общества предизвикват социални кризи в селските райони на Перу и Боливия? Осмисляли ли сте мащаба на Колумбовия обмен и въобще имате ли идея какво представлява той? Имате ли представа защо хората обичат да разделят пространството вместо да го обединяват? Това са част от въпросите, на които ще намерите отговор в тази книга. Допълнително ще се сдобиете и с куп нови любопитни географски знания, които несъмнено ще разширят кръгозора и възприятието Ви за света. Стремглавото развитие на технологиите и свободният обмен на информация през последните десетилетия ни помагат да опознаем разнообразието на света все по-лесно и все по-пълноценно. Непрекъснато откриваме нови аспекти на шарения свят по отношение на природата и човешките общества. Колкото повече научаваме за света, толкова повече ни предстои да откриваме за него.

В тази книга са разгледани 10 аспекта на географията, които имат връзка с историческото, политическото, културното и икономическото развитие на човешкото общество. Заглавието си книгата дължи на това, че обхваща тематични области, които рядко се изучават задълбочено или въобще не се коментират в училищното географско образование. В „уроците“ са отразени редица куриозни факти, които правят силно впечатление. Твърди се, че най-необикновените преживявания и информация в живота се запомнят най-лесно и най-трайно.

Магдалена Митева

About Магдалена Митева

View all posts by Магдалена Митева →