Дипломира се випуск 2019

Церемонията се посвещава на 100-годишнината от рождението на проф.Сашо Стоянов

На 23-ти май (четвъртък), от 10.00 ч. в Театър НАТФИЗ, ще се състои тържествената церемония по дипломирането на Випуск 2019, която се посвещава на 100-годишнината от рождението на проф. Сашо Стоянов.

Близо 140 бакалаври и магистри от факултет „Сценични изкуства“ и факултет „Екранни изкуства“ ще преминат по червения килим на НАТФИЗ. 140 абсолвенти, от които 15 отличници! Всички те ще получат своите дипломи от ректора на Академията – проф. д-р Станислав Семерджиев, декана на факултет „Сценични изкуства“ – проф. Пламен Марков, декана на факултет „Екранни изкуства“ – доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове – проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев, доц. Майя Енчева ипроф. д-р Петя Цветкова.

По традиция, заедно с дипломите, Академията ще обяви носителите на наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ 2019“ в категории: „Актьор за драматичен театър“, „Актриса за драматичен театър“, „Актьор за куклен театър“, „Актриса за куклен театър“, „Танцов театър“, „Сценичен и екранен дизайн“, „Сценография за куклен театър“ „Режисура за драматичен театър“, „Театрознание и театрален мениджмънт“, „Най-добро представление в Театър НАТФИЗ“, „Най-добро представление в Куклен театър НАТФИЗ“. Статуетките „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ ще бъдат връчени от настоятелите на Академията и други изявени, в областта на българското образование и култура, личности – гости на церемонията.

Всички те ще получат своите дипломи от ректора на Академията – проф. д-р Станислав Семерджиев, декана на факултет „Сценични изкуства“ – проф. Пламен Марков, декана на факултет „Екранни изкуства“ – доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове – проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев, доц. Майя Енчева и проф. д-р Петя Цветкова.

По традиция, заедно с дипломите, Академията ще обяви носителите на наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ 2019“.

100 години от рождението на проф.Сашо Стоянов

По време на церемонията, премиерно ще бъде представен ретроспективен филм за проф. Сашо Стоянов, чийто автор е проф. д-р Александър Илиев

100-годишнината от рождението на проф. Сашо Стоянов (1919 –2000) ще бъде отбелязана на официалната церемония на 23 май по повод дипломирането на Випуск 2019 в НАТФИЗ. Входът е отворен и за всички, които се интересуват от личността на проф. Стоянов като педагог, театрален режисьор и изкуствовед.

Наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ“

Те са първия отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от НАТФИЗ. През последните 14 години те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането. За тях се състезават абсолвентите от съответния випуск. Номинациите се определят чрез референдум, с тайно гласуване, от всички членове на факултет „Сценични изкуства“ – преподаватели и студенти, над 350 души.  Наградите ще бъдат връчени на 23 май 2019 г.

 

Последната за сезона премиера на Куклен театър НАТФИЗ „Принцесата и скъсаните обувки“ ще се състои на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ на 25-ти и 26-ти май.

Абсолвенти на НАТФИЗ с премиера в „Театър 199”

Три дни, след като получат своите дипломи на тържествената церемония в НАТФИЗ на 26 май Александър Данев и Румен Михайлов ще излязат с премиера в Театър 199 „Валентин Стойчев“. На 26-ти май възпитаниците на проф. Иван Добчев и проф. д-р Атанас Атанасов ще поделят дубльорството на ролята Фокстрот Дарлинг, в пиесата на Филип Ридли „Най-бързият часовник във вселената“ в превод на Деница Димитрова, постановка на Стайко Мурджев, сценография Петя Боюкова, музика Емилиян Гацов-Елби. Пожелаваме им успех!

 

Театър НАТФИЗ

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →