Калин Терзийски и Диана Маркова канят казанлъчани на литературна среща – 4 май 2023, 17.30 ч.

Лексикон – Издателството за българска литература, Калин Терзийски и Диана Маркова канят казанлъчани на литературна среща.

 

Родният град е мястото, на което човек получава своите първи уроци – в това число и урока за приятелството. Казват обаче, че смехът с приятели може да се носи и по далечни улици. Ето как Диана Маркова – в романа „Троянските музиканти“ – разказва за пътя, музиканлъка и смеха на талантливите и необикновени момчета от град Троян. Чиято съдба е да бъдат колеги – кръчмарски музиканти, но и приятели – във веселието, но и в трудните моменти.
Диана Маркова е от Казанлък – където научава първите си уроци. В „Троянските музиканти“ (Издателство за българска Литература “Лексикон”) тя споделя уроците, научени от героите на Троян (и на света). И тя узнава, че наистина всички улици могат да бъдат дом на приятелския смях.
Калин Терзийски също е дълбоко свързан с Казанлък. Той обича и неговите улици, и неговите хора. Без болка, с искрено очарование и приятелска усмивка го виждаме да крачи, да рисува, да се смее. В неговия сборник с есета, наречен „Мислодобив“ (издава също “Лексикон”), той е остро критичен, но хуманен и все пак раним – каквато е същността на писателя.
Приятели, заповядайте на представянето на двете книги – „Троянските музиканти“ от Диана Маркова и „Мислодобив“ от Калин Терзийски – в Казанлък. Музеят на розата ще ни приюти на 4-ти май от 17:30 ч., във вътрешния си двор (в парк „Розариум“). Носете своя приятелски смях.

Повече за книгите може да видите тук:

https://lexicon.bg/store/book/1926/troyanskite-muzikanti

https://lexicon.bg/store/book/1939/mislodobiv