Представят пиесата “ТРИ” от Александра Станишева на 28 март 2022 от 19.30 ч. в Националния студентски дом

ТРИ

пиеса | tragiComedy | абсурд!

Премиера: 

28 март 2022 | 19.30 

Национален студентски дом, София, пл. Народно събрание № 10

Гласовете в хорските глави имат ли образ? Той смее ли се, дава ли съвети? ТРИ е пиеса за вътрешното дете, което винаги ще шепне в ухото на слушащия. Отрязъци от време се преплитат, за да сглобят пъзела на няколко живота. Представление, което разказва историята на Йожи, говори за скритите в чекмеджета гледни точки и за едно бъбриво същество.

човек-дете: Вие едно ли сте? Или сте две?

същество: Три!

“Чудя се, колко ли истини може да има в едно семейство? 

И кое определя истинността на спомена – достоверността на фактите, или чувството и болката, които е оставил?

ТРИ е пиеса за индивидуалния прочит на общите спомени; за личната истина; за нюансите в цвета на собствената болка.

 ТРИ е история за безкрайната и безначалната вина, които ни завихрят в безпощадна центрофуга. 

За човки, изгубени топчета и прашни бинокли.

Но най-вече ми се иска да е история за прошката. 

 

Защото, щом всичко друго е изчезнало – любов, надежда, мир, спасение – пак само опитът за прошка би могъл да утеши детето вътре в нас.”

Мила Люцканова , режисьор

ЕКИП: 

Автор: 

Александра Станишева е изучавала антропология, фотография, проза и драматургия. В момента завършва магистратура визуална антропология. Има публикувани текстове в списанията „Текстил“ и „Й кратко“, както и в онлайн издание за фантастика, култура и футурология „ShadowDance”. ТРИ е първата й пиеса.

Постановка:  

Мила Люцканова е завършила актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ. Участвала е в спектакли на Народен театър “Иван Вазов”, Театър 199, ТР Сфумато, Драматичен театър Пловдив, както и в независими постановки. Получава награда ИКАР в категория Дебют за спектакъла “Сестри Палавееви” на ДТ Пловдив. От 2016-та е един от организаторите на първия в България Международен студентски театрален фестивал – МСТФ “Данаил Чирпански”.

Визуална среда: 

Цвета Богданова е завършила специалностите дигитални изкуства и сценография в НХА. Реализирала е професионални сценографски и мултимедийни проекти за опера, балет и драматичен театър на сцените на Софийска опера и балет, Народен театър “Иван Вазов”, Държавна опера Русе, Театър 199 и други. Нейни авторски проекти в областта на цифровите изкуства са представяни на международни фестивали в България, Франция, Чехия и Великобритания.  

Звукова среда:

Юлиан Стоичков – Julski е саксофонист, продуцент, бийтмейкър и тоноператор. Занимава се с музикален софтуер, което постепенно развива интереса му към свирене и на различни инструменти, като китара, бас, клавири, саксофон, флейта и др. Работата като тоноператор в Народен Театър „Иван Вазов“ засилва търсенията му към създаване на музика и звукова среда за представления и филми.

(In memoriam)

В спектакъла са използвани авторски модели на Мария Шиндарова 

Мария Шиндарова (1954-2021) е завършила Софийския университет със специалност българска филология и философия. Занимавала се е с дизайн и изработка на авторски облекла от 1986 до 2019, първоначално със самостоятелни изложби и ревюта в СБХ, Дом на киното, Киноцентъра и други, а по-късно чрез дейността си в собствено ателие-магазин.

Участват актьорите:

Спартак Апостолов, студент в НАТФИЗ в четвърти курс. Занимава се с актьорско майсторство от трети клас. През 2021 участва в постановката „Бесове” на проф. Снежина Танковска (1951-2020) и ​​в “Доброто на страната ни” в Театър НАТФИЗ.

София Иванова Джустрова, понастоящем студент по актьорство за драматичен театър в класа на Снежина Танковска. През 2021 участва в постановката „Бесове” и “Актьори срещу поети” в ТР Сфумато.

Луизабел Николова завършва НАТФИЗ през 2015 г. със специалност актьорство за драматичен театър в класа на проф. Атанас Атанасов. От 2016 г. е част от трупата на Театър Българска армия. Участва в постановките: “Маркиз дьо Сад”, “Жена без значение”, “Албена” и други.

Иван Панайотов  е актьор с тринадесет годишен опит в киното и театъра. Завършва НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за драматичен театър. Сред театралните му участия са: “На масата”, “Вик за любов”, “Народен представител”, “Кавказкият тебеширен кръг” и други.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на НФК