„Писатели и любовници” – за изкуството да пишеш и цената на думите

Новият роман на Лили Кинг разказва интригуващата история на млада писателка, подчинила живота си на  писането и любовта към литературата.

Американската авторка Лили Кинг, позната на българския пазар с романа си „Еуфория”, се завръща в напълно различна история, която още с излизането си бързо завладява  сърцата на влюбените в книгите по цял свят.

„Писатели и любовници” (издателство “Сиела”) e вдъхновяващо преживяване, роман, обяснение в любов към литературата и силата на думите.

Кейси е затънала в дългове и мечти.

От шест години се опитва да завърши първия си роман под смазващата тежест на студентските дългове. Само преди няколко месеца внезапно е загубила майка си, а любовният ѝ живот е низ от краткотрайни афери и въздишки.

Макар по-голямата част от състудентите на Кейси отдавна са загърбили писателското призвание, тя е твърдо решена да не се отказва. Независимо от цената.

На една литературна премиера Кейси среща Оскар Колтън – улегнал, успешен и чувствителен писател, чийто роман вече се радва на внимание на критика и читатели. И неговите пронизващи зелени очи ѝ разкрива нов поглед към бъдещето.

На една литературна премиера Кейси среща Сайлъс – непредсказуем и вълнуващ младеж, който мечтае един ден „да съзре възвишеното“.  А един необичаен следобед с него ще разклати и без това крехкия баланс в живота ѝ.

Разкъсана между двама коренно различни мъже с противоположни виждания за връзките и любовта, младата жена се оказва и на кръстопът – да се откаже ли от мечтата си и да се примири с настоящето или да ѝ се отдаде напълно.

Но дали би могла да се сбогува лесно с онова, което я спасява и в което намира уют?

Реалистична, безкомпромисна, мъдра и забавна, „Писатели и любовници” е истинска любовна история – история за силата на приятелството, за любовта към литературата, към думите и към живота въпреки тъмните му моменти.

Лили Кинг създава деликатен роман за писането. От една страна за писането като дом, утеха, вдъхновение и място, където човек открива себе си. Но също и за писането като къртовски труд, болезнена амбиция и чувство за несигурност. Роман, който носи онзи особен вид удоволствие и интимност – да споделяш с някого любовта към книга.