Двоен уъркшоп: Аксис Силабус и Фелденкрайс

В рамките на програма „Театрални пространства“ Гьоте-институт предлага възможности, различни форми и развитие в областта на театъра, танца, движението и терапията. Този уъркшоп съчетава два различни подхода – Фелденкрайс и Аксис Силабус.

 Дати на провеждане:
Вт, 02.07.2019 – Сб, 06.07.2019
Делнични дни: 14:00 -15:00 Фелденкрайс
Делнични дни: 15:15-20:00 Аксис силабус
Събота: 10:00 – 16:00

Какво ме движи: Докато се придвижваме през един триизмерен пространствено-времеви континуум, имаме на разположение безброй възможности за боравене със сложността на нашата специфична способност за движение. Какво ми е зададено от моята телесна структура и как да се организирам в зависимост от нея? Какво е отношението ми към обкръжението? Как мога без усилие да повдигна телесната си маса от земята? Как да се отнасям към феномена на падането?

Интелигентното използване на различните гравитационни и механични сили, които действат върху нас, в съчетание със съзнанието за оптимална позиция на ставите, има определящо влияние върху нашата ефективност и нашето дълголетие. Вълновият модел, инерцията, импулсът и кинетичната енергия са елементарни феномени. Те информират частите на тялото ни и го настройват в крайна сметка за хармонично взаимодействие.

От гледната точка на Аксис Силабус, колективната енциклопедия за движението на човешкото тяло, за неговите предели и неговия потенциал, ще потърсим здравословните параметри на движението.

Водещ: Садхана Фихтнер: „Аз съм Садхана и съм завършила два курса на обучение по сценичен танц. Срещата ми и запознаването ми с Аксис Силабус разкри за мен много нови шансове и възможности и из основи промени разбирането ми за движението. От 2017 г. преподавам системата Аксис Силабус.“