Фотограф  улавя меланхоличната красота на дъждовния ден

Роденият в Рим италиански фотограф Алесио Треротоли улавя меланхоличната красота нa дъждовните дни в серията си за художествена фотография “Дъждовен блус” (“Raindrоp Blues”).
Фотографиите са вдъхновени от цитат на Боб Марли.

Алесио Треротоли улавя меланхоличната красота на дъждовните дни в серията си за художествена фотография, озаглавена Дъждовен блус“.   Той вярва, че дъждовните капки могат да се сравняват с блус песен, тъй като те “капят с повтарящ се, но завладяващ ритъм”. Треротоли се стреми да пренесе зрителите си в сънена реалност на видения, където “изглежда, че дъждът  пада върху всички”.

Фотографиите са направени чрез наслагване на отпечатани от стъкло снимки по време на дъжд върху други изображения за фон. Дъждовните снимки на автора  са вдъхновени от цитата на Боб Марли: ,,Някои чувстват дъжда. Други просто се намокрят.”  А самият фотографът обяснява: ,,Искам да създам емоционални изображения, където всеки елемент – улицата, небето, героите, зрителят  се включва в едно романтично и в същото време меланхолично чувство “.

Във всяка от уличните сцени са заловени примамливи обитатели на града.  Те се разхождат в съвременните европейски градове и стават обект на фотографския обектив на Алесио. Много от предметите на Треротоли  появяват мистериозно се като тъмни силуети. Или пък лицата им са скрити от качулки или цветни чадъри. Това, заедно с дъждовните капки и тъмните цветове, предизвиква чувство за човешка изолация, подтистнатост – общото чувство в големите градове.

 

mymodernmet.com

Мариела Петкова