Галерия Дебют представя: РИТЪМ / изложба абстрактна живопис на Марин Рангелов: 24 октомври – 4 ноември 2022

Откриване: Понеделник, 24.10, 13:30 ч.

„Истинското изкуство е в момента на самото рисуване, момента на създаването. Готовата картина е доказателство, че изкуството е съществувало.“ – Джаксън Полък.

„Ритъм“ е изложба на абстрактни картини с маслени, акрилни и индустриални бои върху платна. Идея, която от няколко години мечтая да реализирам. Големи платна покрити с обилно количество боя, изразяващи чрез растерни елементи начина, по който виждам заобикалящия ме свят. Всичко около нас се движи, дори и да е спряло. Интересен парадокс, но факт.

 

Всяко действие е задвижвано от ритъм. Рисувайки платната, основната ми цел е да се доверя на ритъма, който ме води. Ритъмът, който може да те доведе до „истинското изкуство“, както казва великият Джаксън Полък. Методика, в която пречупваш всички правила и закони, поставени в изобразителното изкуство, за да се довериш на вътрешното, първично си усещане при хващане на четката.“

Марин Рангелов

Повече за автора:

Марин Рангелов е роден на 11 април 1997 г. в град София.

През 2016 г. завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност „Илюстрация и оформление на книгата“.

През 2020 г. завършва бакалавър „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в последния клас на проф. Стефан Данаилов.

През 2022 г. завършва магистратура „Филмова и телевизионна режисура“ в Нов български университет.

Активно се занимава с актьорската професия, като скоро се очаква да излезе и първият му филм като режисьор, сценарист и продуцент – Червен Адмирал.

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по програма “Творчески инициативи’ 21”.


Може да следите събитието тук:  https://www.facebook.com/events/1038648466831639?active_tab=about

и тук:https://www.facebook.com/debutgallery