Галерия „Лоранъ“ представя традиционната изложба „Картини за всеки дом“: от 5 декември 2022 до 17 януари 2023

Известието за традиционната ни празнична изложба ще започнем с най-важното: мястото на срещата ни се променя! Преместихме се от ул. „Оборище“ №16 на ул. „Цар Самуил“ №49 в просторния салон на галерия „Контраст“.

С настъпването на светлия месец декември, идва време да обявим традиционната ни изложба „Картини за всеки дом“. Този път ценовия диапазон е разширен от 99 до 1999 лв. и можем да предложим много повече творби за всеки вкус.

След два дни подредба, с почуда установихме, че сме успели да експонираме почти двеста картини. Както винаги подбора на „Лоранъ“ е на творби с добавената стойност на времето! Маслени платна, акварели, рисунки и графики на известни български художници от ХХ век са изпълнили салона на ул. „Цар Самуил“ №49 в София.

Ще споменем само няколко от представените автори: Иван Милев, Илия Бешков, Харалампи Тачев, Слави Генев, Наум Хаджимладенов, Марин Устагенов, Данаил Дечев, Илия Петров, Константин Щъркелов, Христо Кабакчиев, Васил Иванов, Найден Петков, Преслав Кършовски, Веселин Стайков, Атанас Яранов, Димитър Казаков – Нерон, Теню Пиндарев, Иван Кирков, Евгени Босяцки, Анна Петрова, Маргарита Милиджийска, Ваня Дечева, Жени Механджийска, Елена Панева и мн. др.

 

Понякога и няколко щриха са достатъчни за да разкрият цели истории на отворените към изкуството очи на търсещия, за това сме уверени, че качествената селекция отново ще изкуши ценителите.

Предпразничните дни на Коледа и Нова година са предпоставка да сменим оборотите, да забавим темпото и да преосмислим ценностите. Те ни карат да оценим важните и стойностни неща за нас в живота. Помагат ни да внесем в него нещо ново, топло и духовно, извън суетата на ежедневието. Най-сигурният начин за това е досегът с изкуството! Елате в салона на ул. „Цар Самуил“ №49 и изберете вашата картина, откачете я от стената на галерията за да я закачите във вашия дом!

Светли празнични дни!