,,Еротично от Рая” в галерия Арте

На 6 Март, Сряда от 18.00 часа в галерия Арте ще се открие изложбата на Анжело Красини ,,Еротично от Рая”

Еротично от Рая!
Еротично от Рая?
Читателю, не търси смисъла на еротичното, дори във философския речник но Оксфорт. Този термин отсъства. И все пак от Платон до Фройд, от Омир до Бодлер светът се опитва да го определя. Струва ми се, че то е сред нас, образи, аромати, докосвания го събуждат. Днес сме на път да го изгубим. И заради това от години мечтая да споделя видяното. Нима не сме заченати чрез еротиката? Нима в единението ни с всичко живо, то еротичното не присъства като малки разпръснати райски мигове? Ще се опитам не да го докажа или изуча, а само да го посоча.
Ужасно скучен би бил света, ако не виждаме еротичното. Погледнете извивката на прасците на дамата до вас, падащата над шията коса, плодника на орхидеята. Вгледайте се и открийте красивото – еротичното, те са странно преплетени във всичко от Бога дадено: „Плодете се и множете се“ – такава е заръката, така сме обезсмъртени и красиви. Чрез вашата реакция ще разбера дали съм на прав път.
P.S. Уважаеми,
Простете ми, ако това ви досажда, но започвам с Битие глава 2.:
„И насади Господ Бог рай в Едем.
Взе човека и го посели в едемската градина.“
Всички знаем историята, на нея дължим тленността, но и непрестанно зараждащият се живот.
Защо споделям направените от мен накити с еротичен привкус – ами защото през ХХІ-ви век, улисани в ежедневието забравяме за еротичното, а то е най-прекрасното нещо, вярвайте ми.
Защо от рая – ами от тази градина не само хората, но и цветята са се разселили по земята. И в тази градина е поставено началото на еротичното! И красотата от там е невинна и истинска!
Защо сега – защото чак сега осъзнах еротиката напълно, а и темата е много сериозна, за да не се пошегувам с нея.
Анжело Красини, февруари 2019