OPEN BORDERS – Самостоятелна изложба живопис на ИВЕЛИНА МОМЧЕВА в ONE Gallery – София

ONE Gallery и BlackPeak Capital представят:

OPEN BORDERS

Самостоятелна изложба на ИВЕЛИНА МОМЧЕВА

20.07 – 07.09.2021

Официално откриване: 20 юли – вторник, 18.00 – 20.30 ч.

OPEN BORDERS е темата, разгърната в последната самостоятелна изложба на Ивелина Момчева.  Блестящо присвояващата множество актуални проблеми визуализирани чрез специфичния художествен  стил, изложбата зарежда с поетични размисли и ярка критика към  консуматорската култура и човешкия излишък като цяло. За да създаде разказ, подобен на раскадровка, свободно базиран на живота в реалността авторката включва  8 живописни платна, рисувани върху пана , които са  своеобразни препратки  към отделни актуални  теми и различни гледни точки.

Колекцията OPEN BORDERS  ще бъде дигитално представена и на едни от най-популярните NFT платформи – OpenSea и Rarible. Галерия ONE се превръща в мост между физическото и дигиталното пространство, навлизайки в света на крипто изкуството.

Както авторката споделя “Там където първо се обръщаме към душевните ценности, мислите са насочени към другите, а не егоистично към себе си единствено. Това е днешната борба за съхранение….и така “бурното море” ни отнема душевността…Това е днешната борба – как да съхраниш себе ?!”

Ивелина Момчева (р. 1988 г.) е новоизгряващ артист, базирана в София, България. Работи в областта на живописта и инсталацията.  В творчеството си тя поставя като водещ акцент теми със социална значимост като: идентичност, ценности, темите за  консуматорството и  екологията.  Определя себе си като бунтар. Живяла е в Англия и Обединените Арабски Емирства, което обогатява нейния мироглед на творец по специфичен начин и й дава възможност за обмен със значими имена от съвременното изкуство и световната арт сцена. Тя се завръща в България за да сподели опита, който получава от своите артистични посоки.