Художникът Веселин Начев отново в галерия ,,Стубел”

Утре“ се нарича новата изложба на варненския живописец Веселин Начев, която отново, както предишната негова експозиция, ще се състои в столичната арт галерия „Стубел” на 26 април от 18:00 часа. 

Възпитаник на постепенно придобиващия митична популярност първи випуск на проф. Иван Кирков в софийската художествена академия и подобно на мнозина свои колеги от тази група, Веселин Начев методично и с много страст, примесени със съмнения и изнурителни търсения, разработва своята авторска пластическа версия на „картината“ като съвременен изобразителен медиум.

Онова, което живописната стилистиката на този артист подсказва и доказва на публиката е, че в претовареният от информация, стрес и проблеми момент, обикновено назоваем „днес“, художествената творба представлява набор от образи-знаци, едновременно провокиращи както спомени, така и асоциации, представи или открития.

Такива произведения рядко поставят ясни въпроси или дават категорични отговори, но винаги ни карат да мислим и преживяме интерпретираните от тях и в тях действителности.

Филип Зидаров

Мариела Петкова