Представят живописната изложба на Цветомир Асенов “Механични ангели”

Изложбата „Механични ангели” ще се проведе от 18 юни до 17 юли в пространството на галерия „ Минерва” в Гранд хотел София. Общо 21 произведения ще бъдат на разположение на посетителите.

 „ Според Ламбер от Сен Омер, френски учен и проповедник от 12 век,  категориите на ангелите  могат да се оприличат на скъпоценни камъни: рубин, топаз, яспис, хрисолит, оникс, берил,  сапфир, тюркоаз и изумруд. Използвайки цветовете на тези минерали, художникът  рисува своята представа за ангели. Механични, тъй като съвременния свят е прекалено технократичен, което означава , че или ангелите са станали малко или повече  механични и това е повлияло на хората или хората, в своето развитие  виждат  ангелите такива. Във всички случаи,  в картините  са изпълнени със светлина, според  легендата за  божествения им произход.    Във  всяка своя картина художника преповтаря акта на сътворението.  Картините от изложбата  „Механични ангели”  са малък реверанс към невидимото и свръхестественото.”

Цветомир Асенов представя картините си периодично в салоните за изящно изкуство в Париж-  Салона на Независимите художници в Гран Пале , Есенния  салон, Салона на Куброн и Салона на пастела в Живерни.  Картините му се предлагат на търгове във френския аукцион Друо. Участва в десетки изложби на парижка сцена, както и в България,  Германия, САЩ, Испания и Италия.

Мария Делимаринова

About Мария Делимаринова

View all posts by Мария Делимаринова →