Джулиъс Дейн – владетелят на магията и социалните мрежи

Джулиъс Дейн, едва на 23 години, е обявен за една от най-ярките звезди в социалните мрежи. Това, което го прави популярен е комбинацията между смайващи магически трикове и забавни шеги с разнообразни културни изживявания и пътувания.

Дейн е роден и израснал в Лондон, но спира дъха на хора от целия свят.

Младежът се определя като свободомислещ илюзионист и предприемач, който е отворен към нови изживявания.  Успешно рекламирайки своята дейност чрез известните социални платформи “Facebook”, “Instagram” и “Twitter”, той събира сериозна популярност.

В момента броят на онлайн последователите на Джулиъс Дейн надвишава 10 милиона, като преди година и половина обаче профилът му не е бил следен почти от никого. Дейн демонстрира способностите си като ежедневно публикува във виртуалното пространство свои клипове от различни градове и държави. Изпълнението на неговите магически трикове често включва случаен минувач и подръчни материали като: монети, карти, запалки, кибритени клечки и много други. В негово присъствие предмети изчезват и се появяват, променят формата си или внезапно избухват в пламъци.

Дейн се стреми да бъде различен от останалите илюзионисти. Той съчетава улични изпълнения и погаждане на номера, като винаги цели действията му да съдържат хумористична нотка. Главната му задача е да втрещи зрителя и да му донесе удоволствие, като покаже нещо невиждано и невероятно. Определя магията като майчин език, чрез който може да изрази себе си и да намери път към сърцата на другите.
Репутацията, която Дейн придобива чрез социалните мрежи, го прави търсено рекламно лице от световноизвестни марки като “Doritos” и “Ubisoft”, пише издание “Форбс”. Вниманието, което той привлича върху себе си е много мощно оръжие, което му носи приходи и му предоставя възможността да оформя мнението на мнозинството.

Мартина Самарова

About Мартина Самарова

Мартина Самарова е възпитаник на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Там тя придобива бакалавърска степен по "Английска филология". През 2013 година кара специализация в Университет Лофбъро (University of Loughborough), Англия. В момента изучава магистратура "Виртуална култура" в Софийски университет "Свети Климент Охридски". Интересите й са в следните области: журналистика, литература, графичен дизайн и култура.

View all posts by Мартина Самарова →

One Comment on “Джулиъс Дейн – владетелят на магията и социалните мрежи”

Comments are closed.