Камен Донев с първи филм – “Уют”

Камен Иванчев Донев е български актьор, хореограф, драматург, режисьор.. Известен е с авторските си моноспектакли „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

Камен Донев е роден в град Русе през 1971г. Той завършва НАТФИЗ през 1993 със специалност “Актьорско майсторство” в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев. От 1994 година до 2009 е актьор в Театъра на Българската армия в София.

През ноември 2006 г. е публикуван сборникът му „Всичко дотук – текстове за театър, кино и телевизия“, съдържащ текстове от дългогодишното му творчество.[

До момента е изиграл над 40 роли в театъра и киното и е написал повече от 30 драматургични творби. Реализирал е авторски постановки и хореография. Има участия в български и международни театрални фестивали. А през 2019 година той пусна своя филм “Уют”.

Комедията “Уют” е първият филм на Камен Донев.

Във филма се разказва за две приятелски семейства, чиито взаимоотношения се развалят, след като едното печели големия джакпот от тотото.

Продукцията е заснета без финансова помощ от държавата в продължение на близо две години, а Донев работи и върху сценария на лентата, заедно с приятеля си Борис Радев.

В ”Ую” ще видим и други имена от българското кино и театър – Стефка Янорова, Албена Колева, Вальо Танев, Захари Бахаров, Ники Сотиров, Ани Пападополу и др.

Темите, които са засегнати във филма са взаимоотношенията със съдбата, с парите, със съседите, бъдещето и това как живеем.

Юлияна Минчева