Започва Кинопанорама ”Италия днес” в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе

Петото юбилейно издание на кинопанорамата “Италия днес”, организирана от Италианския културен институт в София, ще се проведе от 10 до 21 декември 2019 г. в залите на петте български града, присъединили се към инициативата: София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Всичките седем продукции са реализирани между 2018 и 2019 г. и са от различни филмови жанрове – три комедии, един сатиричен филм, една драматична комедия, една драма и един документален филм за историята на изкуството. Сюжетите варират от обикновените човешки истории до историческите препратки към герои, прочули се със своята жестокост, от личната, интимна и трудна за споделяне драма до мечтата за ново начало, както и разказ за живота на велик италиански художник, известен по цял свят.

Тези филми отразяват и потапят зрителите изцяло в италианската атмосфера. В нея са показани вкусовете, страстите, надеждите, страховете и мечтите на героите, които представят днешното италианско общество, видяно и разказано през погледа на съвременните италиански режисьори.
Почетен гост на това издание ще бъде режисьорът Пипо Медзапеза – автор на филма „Съкровено“, който ще открие кинопанорамата на 10 декември от 18:30 ч. в Дома на киното в София. След прожекцията, режисьорът ще се срещне с публиката и ще отговори на въпросите ѝ.